Multidesk.be » Woordenboek » MFT

MFT
Trefwoorden: MFT, NTFS, Defragmenteren, HDD, harde schijf, databank MFT (ofwel Master File Table) kom je tegen bij elke schijf die als Filetype NTFS heeft. De MFT is eigenlijk een databank van die harde schijf. De databank bevat alle informatie waar de bestanden en mappen op die harde schijf precies zijn gevestigd.
Bij het formateren van een schijf zal er automatisch deze zone aangemaakt worden in het begin van de harde schijf. Blijkt het nadien te klein te zijn, zal er automatisch een nieuwe MFT worden aangemaakt. De MFT van je harde schijf kan je niet defragmenteren via de standaardtool in Microsoft Windows XP.
Deze verklaring werd opgesteld door SMG op woensdag 13 september 2006 om 18:20 en werd in tussentijd reeds 2142 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Bericht geplaatst door Wheeldigger op donderdag 14 september 2006 om 08:04:16.
Wheeldigger's avatar
Multiviteit: 10188
Moderator
MFT? Master File Table?
Nooit van gehoord.... Klinkt hetzelfde als FAT, File Allocation TableFAT.

Dacht dat de opvolger NTFS heette, New Technology File System, NTFS
Bericht geplaatst door SMG op zondag 17 september 2006 om 20:39:06.
SMG's avatar
Multiviteit: 12000
Moderator
MFT zit in NTFS. Zoals op de Wikipedia site stond:

Dixit

De Master File Table (MFT) bevat hoofdzakelijk metadata over elk bestand en elke directory op een NTFS-bestandssysteem. Ze bevat gegevens zoals de plaats, de grootte en de machtigingen.

De opvolger van NTFS zou normaal gezien WinFS zijn maar is o.a. uit Vista verdwenen omdat het te moeilijk bleek te zijn.
  • Pagina
  • 1 van 1