Multidesk.be » Woordenboek » Probe

Probe
Trefwoorden: data mining, portscanning In de computerwereld betekent de term to probe dat een bepaald systeem informatie van een ander computersysteem verzamelt, bijvoorbeeld met doel om later een aanval op dat systeem uit te voeren. Het doel kan echter ook een stuk minder destructief opgevat worden. Zo kan men proben ook zien als het opvragen van informatie bij e-mailen; bijvoorbeeld een controle om te zien of een bepaald e-mailadres wel effectief bestaat.

Een veel gekende vorm van proben is portscanning. Hierbij worden de (netwerk)poorten van en computer afgelopen, met het doel om te zien of een bepaald systeem de computer kan bereiken over die bepaalde poort.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op donderdag 7 september 2006 om 11:29 en werd in tussentijd reeds 1682 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.