Multidesk.be » Woordenboek » EBCDIC

EBCDIC
Trefwoorden: EBCDIC, codetabel, IBM EBCDIC (of Extended Binary Coded Decimal Interchange Code) is een technologie die begin de jaren '60 door IBM ontwikkeld werd. De technologie is een standaard voor het weergeven van letters en cijfers en is in feite een doorontwikkeling van de oude ponskaarten. IBM besloot de technologie verder te ontwikkelen zodat deze gebruikt kon worden in bijvoorbeeld mainframesystemen. Samen met de introductie van IBM's System/360, werd de technologie aan het grote publiek voorgesteld.

Vreemd genoeg was IBM deel van de werkgroep die instond voor het ontwikkelen van de ASCII-codetabel. De computergigant had echter onvoldoende tijd om ponsmechanismen voor die codeset te ontwikkelen en bijgevolg werd de System/360 met een EBCDIC-codetabel geleverd. De dag van vandaag wordt EBCDIC in feite niet veel meer gebruikt, buiten voor neerwaarts compatibele doeleinden, aangezien ASCII veel meer mogelijkheden toestaat.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op dinsdag 5 september 2006 om 15:30 en werd in tussentijd reeds 1059 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.