Multidesk.be » Woordenboek » ODBC

ODBC
Trefwoorden: ADBC, database, gegevensbeheer, Microsoft De term ODBC staat voor Open DataBase Connectivity en biedt programma's een eenvoudige interface om te communiceren met databases, ongeacht het type (Microsoft Access, Oracle, MySQL, et cetera).

OBDC werd ontwikkeld door Microsoft en zorgt dat een programmeur, via gestandaardiseerde commando's, een database kan aanspreken. De OBDC-API zal zelf bepalen welke functies nodig zijn om bijvoorbeeld een verbinding te maken met een bepaald type database of queries uit te voeren op een bepaald type database.

Een gelijkaardige API als ODBC is JDBC. Deze API verzorgt in feite dezelfde noden als die van ODBC, maar dan voor JAVA-toepassingen.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op dinsdag 5 september 2006 om 15:14 en werd in tussentijd reeds 1049 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.