Multidesk.be » Woordenboek » TrackBack

TrackBack
Trefwoorden: weblog, communicatie, social networking Een TrackBack is een systeem dat vaak gebruikt wordt bij weblogs. Het systeem laat toe om eenvoudig andere weblogs op de hoogte te stellen van reacties op een onderwerp; dit gebeurt via wat men een TrackBack ping noemt. Wanneer een blog een dergelijk signaal ontvangt, zal deze vaak korte stukjes uit het onderwerp weergeven, zodat potentieel geÔnteresseerde lezers op de hoogte gesteld kunnen worden.

Een weblogger kan het TrackBack-mechanisme gebruiken op zijn eigen weblog wanneer er naast een post een zogenaamde TrackBack URL staat. Deze URL kan de weblogger vervolgens ingeven bij zijn eigen weblogsoftware waarna deze, via XML, met de eerste blog kan communiceren. Het is overigens zelfs mogelijk dat de weblogger de URL's niet manueel hoeft in te geven, maar dat de software deze automatisch vindt...

Het TrackBack-systeem werd ontwikkeld in 2002 door de makers van de blogsoftware Movable Type. In het begin van 2006 werd het TrackBack-protocol onder handen genomen door een groep van Movable Type. Deze groep had als doel om het TrackBack-protocol tot een officiŽle standaard verheven te krijgen.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op maandag 4 september 2006 om 08:56 en werd in tussentijd reeds 3070 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.