Multidesk.be » Woordenboek » Weblog

Weblog
Trefwoorden: blog, social networking, online dagboek De term weblog (soms ook wel blog genoemd) is de benaming voor een online dagboek. De werking van een weblog is verwant aan die van een dagboek, in die zin dat een weblog ook regelmatig bijgewerkt wordt (bijvoorbeeld elke dag) en doorgaans de mening, ervaringen, et cetera van de auteur weerspiegelt.

Over het algemeen bevatten de meeste weblogs gewoon getypte teksten. Het is echter niet ongewoon om ook zogenaamde photoblogs of videoblogs te maken. Ook voor audio bestaat er een benaming; deze kreeg de naam podcast op gespijkerd.

Vaak bieden weblogs bezoekers de mogelijkheid om, al dan niet na registratie, hun eigen meningen, opvattingen, comentaren, et cetera te plaatsen bij een bepaald onderwerp in een weblog.

Meer en meer worden weblogs gebruikt als (goedkoop) promotiemiddel. Zo zien we bijvoorbeeld steeds vaker politiek getinte weblogs verschijnen. Een andere variant op de standaard weblog is de weblog waarbij men niets anders dan links naar interessante of grappige zaken plaatst.

Weblogs hoeven tevens niet door 1 specifiek persoon te worden beheerd of opgevuld. Ook hele groepen van mensen kunnen samen een weblog onderhouden. Zo is het niet abnormaal dat een klas op school of zelfs een hele stad of gemeente gezamelijk een weblog besluiten te onderhouden.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op maandag 4 september 2006 om 08:44 en werd in tussentijd reeds 1259 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.