Multidesk.be » Woordenboek » WML

WML
Trefwoorden: WML, WAP, wireless, portable, PDA, GSM handheld WML staat voor Wireless Markup Language en is een variant van XML. Het doel van WML is nauw verwant met dat van opmaaktalen als HTML of XHTML, hoewel de eigenlijke werking (van de eerste versie van de taal) verschilt. XHTML en HTML worden gebruikt om informatie op websites te plaatsen. WML wordt daar eveneens voor gebruikt, met dat verschil dat de taal ontwikkeld is voor (draadloze) apparaten die verbinding leggen met het Internet via het WAP-protocol. WML kan dus gezien worden als een taal die er vanuit gaat dat de beschikbare bandbreedte van en naar de client eerder beperkt is. De eerste versie van WML is overigens afgeleid van HDML, een opmaaktaal voor draagbare toestellen.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op zondag 3 september 2006 om 20:55 en werd in tussentijd reeds 1045 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.