Multidesk.be » Woordenboek » XPath

XPath
Trefwoorden: XPath, XML XPath (XML Path Language) is een taal die gebruikt wordt om informatie uit XML-documenten op te vragen.

De meest voorkomende vorm van XPath expressies is de Path expressie. Het is aan deze expressie dat de taal zijn benaming te danken heeft overigens. Een path expression bestaat uit een aantal stappen om van een XML-bestand naar een ander te gaan. Elk stap bestaat telkens uit drie items:

  • Axis Specifier: bepaalt waar in de documentboom net gezocht moet worden.
  • Node Test: bepaalt welke gegevens net gezocht moeten worden.
  • En of meerdere predikaten. Deze bevatten regels waaraan een gevonden waarde vervolgens moet voldoen. Indien meerdere predikaten gebruikt worden, kunnen de gewoon na elkaar geplaatst worden.

Strikt gezien is elk van de drie items een soort filter. Hoe meer stappen men doorloopt, des te correcter de gegevens worden en des te dichter men bij het eindresultaat komt.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op zondag 3 september 2006 om 16:36 en werd in tussentijd reeds 1238 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.