Multidesk.be » Woordenboek » XSL-FO

XSL-FO
Trefwoorden: XSL-FO, XML, DTD, CSS XSL-FO staat voluit voor XSL Formatting Objects en is een taal die gebruikt wordt bij XML. XSL-FO is een opmaaktaal (mark-up language) die wordt gebruikt voor het opmaken van XML-documenten. XSL-FO werd ontworpen naar het beeld van de HTML-CSS-combinatie; hoewel het niet hetzelfde werkt. Bij HTML en CSS zijn opmaak en data gescheiden, terwijl bij XSL-FO deze in hetzelfde document zitten. XSL-FO is echter wel gebaseerd op CSS in die zin dat je dezelfde technieken kan gebruiken bij het opmaken ervan. In zeker zin, is het een verder uitgewerkte versie van CSS (niet neerwaarts compatibel), die krachtigere bewerkingen toelaat.

De werkwijze van XSL-FO is in principe heel eenvoudig. Als gebruiker neem je een standaard XML-file. Deze verwerk je, middels XSLT, zodat je uiteindelijk een XSL-FO-document krijgt. Dit document wordt vervolgens verwerkt door een zogenaamde FO-processor, die er het uiteindelijke resultaat van maakt. Dit resultaat kan bijvoorbeeld een PDF-document zijn.

Het grote verschil tussen XML-documenten en XSL-FO-documenten is dat, hoewel ze beiden aan de XML-standaard voldoen, XSL-FO-documenten geen DTD hebben. Dit is het logische gevolg van het feit dat elk XSL-FO-document gegenereert wordt en dus, in principe, anders is. Elk XSL-FO-document heeft zijn eigen opmaak- en eigen data-sectie.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op zondag 3 september 2006 om 16:15 en werd in tussentijd reeds 1262 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.