Multidesk.be » Woordenboek » P2P

P2P
Trefwoorden: p2p, kazaa, emule, shareaza Peer-to-peer (P2P) is een manier om bestanden via het internet te delen (en downloaden). In tegenstelling tot het normaal downloaden van bestanden, waarbij je gebruik maakt van 1 server, heb je geen server maar een aantal computers die het bestand aanbieden (eigenlijk gewoon een computernetwerk). Het voordeel van een P2P-programma (client genaamd) is dat je deze client op elk moment mag afzetten, zonder dat je download eronder zal lijden.

P2P is normaal gezien bedoeld om eigen creaties snel aan de man te brengen. Dit principe kunnen we al snel in de vuilbak gooien want P2P gebruikt men tegenwoordig enorm vaak voor het aanbieden van illegale films, programma's, ... Een van de enige dingen wat je als (lugubere) eigen creaties kan tegenkomen, zijn virussen. Dit maakt het gebruik van P2P programma's een enorm groot risico.
Ook moet je oppassen met de clients (de programma's waarmee je de bestanden download) want deze bevatten soms ook al virussen.

Enkele clients (gebruik op eigen risico!):
KaZaa, Shareaza, ...
Lees ook artikel 1 en artikel 2 eens voor je hiermee begint.
Deze verklaring werd opgesteld door SMG op maandag 14 augustus 2006 om 14:19 en werd in tussentijd reeds 1236 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.