Multidesk.be » Woordenboek » SSL

SSL
Trefwoorden: ssl, encryptie, site, phishing, https Secure Sockets Layer is een encryptie voor het Internet. Via SSL-encryptie kan je bijna zeker zijn dat je mails, data, ... niet gelezen wordt door anderen. Deze methode is zeer veel gebruikt op het Internet door banken, mail providers en soms wel fora's.
Als je deze beveiligingsmethode tegen komt op het internet is deze in de meeste gevallen getekend door een bedrijf die instaat voor de encryptie ervan. Zulke certificaten zijn zeer duur voor websites dus dan kan je bijna zeker zijn dat je niet op een Phishing site bent.

Herkenning:
Als in de adresbalk https staat.
Als je op een beveiligde site komt kan je altijd het certificaat bekijken van die site. Dan kan je zien wie het bedrijf is dat ondertekend en kan je andere belangrijke informatie zien. Voorbeeld
Je kan in Firefox ook zeer makkelijk zien of je op een beveiligde site zit door de adresbalk die geel is. Voorbeeld
Bij Internet Explorer is het al iets moeilijker te zien omdat ze hier niet echt veel aandacht aan hebben besteed. In versie 7 is het iets beter geworden. IE<7 en IE7

Een SSL encryptie is makkelijk om op te zetten dus moet je oppassen voor slechte certificaten. Slechte certificaten krijg je in Firefox zeer makkelijk te zien door hetvolgende (dit is een voorbeeld van een website die ik met SSL heb beveiligd. Natuurlijk niet getekend door een vertrouwelijke firma):
Screenshot
Helaas in IE7 zag ik geen verschil, geen error... Bij een slecht certificaat in IE7 krijg je normaal gezien een rode adresbalk te zien (ik kan het alleen niet uitlokken).

Enkele firma's die hiervoor bekend staan: GlobalSign, Verisign, ...
Deze verklaring werd opgesteld door SMG op zondag 13 augustus 2006 om 22:07 en werd in tussentijd reeds 1772 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.