Multidesk.be » Woordenboek » Batchbestand

Batchbestand
Trefwoorden: batch, sequentieel Een batchbestand is een bestand dat bestaat uit een aantal opdrachten die na elkaar uitgevoerd worden. Met behulp van een batchbestand kan je verschillende commando's automatisch laten uitvoeren, na elkaar. Een batchbestand is in het Microsoft Windows-besturingssysteem vaak te herkennen aan de extensie bat. Deze bestanden verwerken doorgaans commando's uit het DOS. Een andere veelgebruikte vorm van batch is een bestand met een reeks SQL-commando's; bijvoorbeeld voor het aanmaken van een database, vervolgens een tabel om er tot slot gegevens in weg te schrijven.

In de meeste gevallen worden batchbestanden uitgevoerd zonder dat er menselijke interactie nodig is, maar dit is niet per definitie het geval. Zo kan je in DOS bijvoorbeeld perfect batchbestanden maken waarbij er 10 commando's worden uitgevoerd en de vervolgens gebruiker een keuze krijgt die hij moet beantwoorden alvorens de rest van de batchfile uitgevoerd wordt.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op zondag 13 augustus 2006 om 17:31 en werd in tussentijd reeds 1091 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.