Multidesk.be » Woordenboek » Microdrive

Microdrive
Trefwoorden: Microdrive, IBM, CF, HDD Een Microdrive is niets meer dan een zeer kleine harde schijf die als een soort CF-kaart gebruikt kan worden. De standaard werd ontwikkeld door IBM in 1999 en heeft zeer kleine afmetingen (42 mm x 36 mm x 5 mm).

Het grote nadeel van Microdrives is dat ze in feite gewoon miniatuurversies zijn van 'gewone' harde schijven, wat betekent dat ze dus ook draaiende onderdelen bevatten. Het rechtstreekse gevolg hiervan is dat Microdrives in principe dus een stuk fragieler zijn dan CF-kaarten, wat de toepassing ervan in bijvoorbeeld fototoestellen meteen een stuk minder aan te raden maakt. Daarnaast gebruiken ze ook ongeveer tweemaal zoveel stroom als een CF-kaart.

Het enige voordeel dat een Microdrive had ten opzichte van een CF II-kaart is dat ze stukken sneller waren. Het apparaat dat gebruikt werd om data te genereren (bijvoorbeeld een digitale camera) moest echter ook wel capabel zijn om tegen zulke hoge snelheden data weg te schrijven.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op woensdag 12 april 2006 om 19:19 en werd in tussentijd reeds 1262 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.