Multidesk.be » Woordenboek » CF

CF
Trefwoorden: CF, microdrive, NAND, NOR CF is een afkorting voor Compact Flash, een vorm van draagbaar opslagmedium dat ontwikkeld werd door SanDisk in 1994. Hoewel de behuizing gestandariseerd is, zijn er toch enkele verschillen. In feite bestaan er (op het moment van schrijven) 3 uitvoeringen: type 1, type 2 en type 3. Zoals de benaming al liet vermoeden, wordt er een vorm van Flash-geheugen gebruikt voor het opslaan van gegevens op de CF-kaarten.

Door het succes van CF zijn ook andere technologiŽn en bedrijven mee op de boot gesprongen. Zo gebruikt de Microdrive-technologie van IBM dezelfde aansluiting als de CF type 2-kaarten.

CF-kaarten worden vaak gebruikt bij toestellen als digitale fotoapparaten. Het uitlezen van de gegevens op de kaart kan geschieden via een USB-kaartlezer, die vervolgens met een computer verbonden dient te worden, of via een ingebouwde kaartlezer. Meer en meer (draagbare) computers hebben die laatste optie standaard reeds aan boord. Het is ook mogelijk dat het apparaat dat gegevens wegschrijft op de kaart een mogelijkheid heeft om verbonden te worden met een computer. Op deze manier dient de CF-kaart niet eens meer uit het toestel verwijderd te worden.

Compact Flash-kaart

http://www.multidesk.be/bijlage/d6c9c74e010fcaa4d05b239fdf32334a.jpg

Klik voor een vergroting
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op woensdag 12 april 2006 om 19:19 en werd in tussentijd reeds 1226 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.