Multidesk.be » Woordenboek » JPEG (JPG)

JPEG (JPG)
Trefwoorden: JPG, JPEG, compressie, EXIF JPEG is een acroniem voor Joint Photographic Experts Group; ook gekend onder de naam JPG. JPEG is een bestandsformaat voor het opslaan van afbeeldingen met een vorm van lossy compression. JPEG wordt vaak gebruikt om foto's te plaatsen op het Internet omdat het formaat een redelijk hoge kwaliteit kan aanbieden, zonder dat de bestandsgrootte enorme proporties aanneemt.

Vaak wordt voor het aanduiden van JPEG-bestanden ook de extensie JPG gebruikt. De oorsprong hiervan ligt in het feit dat vroeger extensies slechts drie karakters mochten tellen; eentje minder dus dan JPEG. Omdat de twee termen hetzelfde worden uitgesproken, opteerde men uiteindelijk om de klinker in de originele benaming te laten wegvallen.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op woensdag 12 april 2006 om 18:31 en werd in tussentijd reeds 1194 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.