Multidesk.be » Woordenboek » Yahoo!

Yahoo!
Trefwoorden: Yahoo!, mail, zoekmachine, search Yahoo is een acroniem voor Yet Another Hierarchical Officious Oracle. Yahoo! zelf is vooral populair in de Verenigde Staten van Amerika en zijn voornaamste taken zijn het leveren van een e-maildienst (als concurrend voor bijvoorbeeld Microsofts' Hotmail of Google's Gmail) en een zoekmachine (concurrerend met diensten van bijvoorbeeld Microsoft (MSN Search) en Google). Het 'bedrijf' Yahoo! werd opgericht in januari 1994 door David Filo en Jerry Yang; beiden student aan de universiteit van Stanford. In 1995 kreeg het bedrijf ook een juridische achtergrond, waardoor we nu pas echt de term bedrijf mochten gebruiken.

In het begin was Yahoo gekend onder de naam Jerry's Guide to the World Wide Web, maar dit werd nadien veranderd in een iets vlotter klinkende benaming, Yahoo!.

Volgens sommigen is de website van Yahoo! de dag van vandaag het drukst bezochte exemplaar ter wereld. De reden hiervoor ligt deels bij de verscheidenheid aan zaken waarbij Yahoo!'s website je een handje kan toesteken. Zoals gezegd is Yahoo! meer dan enkel een zoekmachine; hieronder kan je een kort overzicht van de belangrijkste functionaliteiten van de webgigant aantreffen.


De volledige lijst met alle diensten die Yahoo! levert, kan je overigens hier raadplegen.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op maandag 10 april 2006 om 09:39 en werd in tussentijd reeds 2918 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.