Multidesk.be » Woordenboek » Multi Desk

Multi Desk
Trefwoorden: Virtuele desktop, multiple desktops

Inleiding


Multi Desk is een naam waaronder men software groepeert die je meerdere desktops tegelijkertijd kan bezorgen. Voor de standaard Windows-gebruikers lijkt de idee misschien raar en zelfs nutteloos. Indien je echter gewend bent om te werken met meerdere desktops (bureabladen), is het weer een hele aanpassing om terug te grijpen naar de single-desktop-omgeving in Microsoft Windows.

Voor zij die interesse hebben in deze technologie, staan hieronder een aantal links naar softwarepakketten:

Multidesk-software voor Microsoft WindowsOpmerking:
Je kan natuurlijk ook altijd je hele shell (Windows verkenner) vervangen door iets anders. Software als LiteStep kan je daarbij helpen.

Multidesk-software voor MacOpmerking:
De bezoekers die Mac OS X bezitten, kunnen gebruik maken van een handig stukje software dat de naam exposť draagt. Met Exposť kan je door de toetsen F9, F10 en F11 te gebruiken heel vlug daar je vensters heen bladeren. Zo wordt de nood voor Multi desk software misschien iets kleiner ;).

Linux


Het goede nieuws bij de meeste recente Linux distro's is dat deze reeds een ingebouwde desktopmanager hebben die meerdere simultane bureaubladen ondersteunt. Zowel KDE als Gnome hebben reeds hun eigen implementaties ervan.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op donderdag 19 januari 2006 om 12:31 en werd in tussentijd reeds 2183 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Bericht geplaatst door SMG op dinsdag 9 januari 2007 om 12:45:24.
SMG's avatar
Multiviteit: 12000
Moderator
Virtual Desktop Manager is de door Microsoft ontwikkelde manier om 4 desktops te beheren.
Download en installeer het via deze link. Rechtermuisknop op de startbalk, kies voor toolbar en selecteer hier de Destkop Manager. Er zullen op je startbalk 5 nieuwe icoontjes bij komen. 1,2,3,4 en een icoontje om te zien wat er op de 4 desktop staat.
  • Pagina
  • 1 van 1