Multidesk.be » Woordenboek » ACPI

ACPI
Trefwoorden: ACPI, APM, BIOS, engergiebeheer ACPI staat voor Advanced Configuration and Power Interface en is de opvolger van APM (Advanced Power Management). Deze technologie werd ontwikkeld door een vijftal bedrijven (Microsoft, Intel, HP, Toshiba en Phoenix) halweg de jaren '90 van de 20e eeuw.

ACPI gaat nog een stapje verder dan APM, maar weer zitten de belangrijkste eigenschappen in het element energiebeheer. Het belangrijkste is dat nu (t.o.v. APM) het besturingssysteem de controle krijgt over het energiebeheer, terwijl dat vroeger door het BIOS geregeld werd. Het BIOS blijft echter een rol spelen in ACPI; het zorgt namelijk voor de essentiŽle communicatie tussen de hardware en het besturingssysteem.

Een tweede belangrijke eigenschap van ACPI is dat de energiebeheerfuncties, die we vroeger enkel in draagbare computers zagen, nu ook in desktopcomputers en servers zijn terug te vinden.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op donderdag 5 januari 2006 om 11:31 en werd in tussentijd reeds 1321 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.