Multidesk.be » Woordenboek » SSID

SSID
Trefwoorden: Draadloos netwerk, WIFI, Wireless network; WEP, WPA; SSID SSID is een afkorting die voluit staat voor Service Set Identifier. De betekenis hiervan mag je redelijk letterlijk vertalen. Het SSID is namelijk een set van (maximum) 32 karakters (letters en/of cijfers) welke ervoor zorgen dat een (draadloos) netwerk een naam krijgt. Het SSID zorgt er dus voor dat je je eigen draadloze netwerk gemakkelijk kan herkennen. Om de veiligheid van, bijvoorbeeld, je thuisnetwerk te verhogen, kan je er voor opteren om je router zo in te stellen dat het SSID niet rondgezonden wordt naar alle computers (en netwerkapparaten) in de buurt. Indien het SSID niet zomaar verzonden wordt, moet de gebruiker die toegang probeert te krijgen tot het netwerk het SSID reeds weten om aan te kunnen loggen op het netwerk.

Er zijn echter programma's als Netstumbler die heel eenvoudig en overzichtelijk alle netwerken in de buurt van je computer tonen, met hun SSID en de (eventuele) beveiliging erbij.

Meer informatie over hoe je een draadloos netwerk kan beveiligen (inclusief informatie over WEP, WPA, etc.) kan je hier terugvinden.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op maandag 5 december 2005 om 18:05 en werd in tussentijd reeds 7344 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Bericht geplaatst door een gast op woensdag 30 april 2008 om 23:07:30.
Het verbergen van het SSID is echt onzin. Zie voor meer informatie:
http://blogs.zdnet.com/security/?p=941
  • Pagina
  • 1 van 1