Multidesk.be » Woordenboek » SATA

SATA
Trefwoorden: S-ATA Wat is SATA nu juist?Serial ata is een nieuwe technologie om harde schijven aan je moederbord te koppelen. Over Serial ATA wordt al ontzettend lang gesproken, maar nu pas vinden de eerste producten hun weg naar de consument. Xero Hard-It bespreekt de technologie die over een paar jaar de platte IDE kabel naar de zelfde oude doos als de 5,25" floppy moet hebben verdreven.

Het seriŽle systeem heeft een aantal grote voordelen. Het is sneller, heeft minder last van interferentie (het lees- en schrijfkanaal zijn dusdanig op elkaar afgestemd dat ze elkaars verstoringen opheffen), ondersteunt hotswapping, powersaving en het overlappen en queuen van opdrachten. Daarnaast zijn de kabels en stekkers natuurlijk kleiner.


Serial ATA verbeteringen:

De nieuwe Serial ATA standaard moet verandering gaan brengen in de trage connecties tussen harde schijf en moedbord. De specificaties zijn dan ook veel belovend voor de eerste versie van deze standaard: 150MB/sec doorvoersnelheid, hot-pluggable, standaard foutcorrectie door middel van CRC en mogelijkheid tot Tagged Command Queuing

Deze verklaring werd opgesteld door picasso op dinsdag 21 december 2004 om 11:35 en werd in tussentijd reeds 2820 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.