Multidesk.be » Woordenboek » AGP

AGP
AGP: de Accelerated Graphics Port is, voor videokaarten, de opvolger van PCI en biedt een veel snellere connectie tussen de videokaart en het moederbord. De A van Accelerated wordt soms ook wel vervangen door het woord Advanced.

AGP is er in verschillende versies waarvan AGP 8x de nieuwste is. Vorige versies zijn AGP 1x, AGP 2x en AGP 4x. Over het algemeen zit er maar weinig verschil op vlak van snelheid tussen bovengenoemde versies. Uit verschillende tests blijkt namelijk dat de geheugenbandbreedte veel meer verschil uitmaakt dan de connectie met het moederbord. Let echter altijd wel goed op als je een AGP videokaart wilt aansluiten op je moederbord! Een AGP 8x past bijvoorbeeld wel op een AGP 1x moederbord, maar wegens verschil in het voltage zal dit niet goed werken! AGP 8x op AGP 4x moet echter geen enkel probleem opleveren.
Deze verklaring werd opgesteld door Robbie op donderdag 9 december 2004 om 18:37 en werd in tussentijd reeds 2066 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.