Multidesk.be » Woordenboek » PCI

PCI
PCI: Peripheral Component Interconnect is een (nu alweer verouderde) standaardverbinding tussen enkele soorten hardware en het moederbord. Voorbeelden van die hardware zijn geluidskaarten, netwerkaarten, USB-kaarten en videokaarten. Van de bovengenoemde hardware gaat de ontwikkeling van de videokaart absoluut het snelste. Geluidskaarten en netwerkkaarten maken vandaag de dag nog steeds gebruik van PCI maar videokaarten eigenlijk niet meer. Dit komt omdat videokaarten veel meer vragen dan bijvoorbeeld geluidskaarten en PCI gewoonweg té langzaam is om 3D games te spelen. Ondanks dat het te langzaam is word PCI nog steeds wel veelvuldig gebruik om bijvoorbeeld een tweede monitor aan te sluiten. Maar dit word ook steeds en steeds minder omdat je tegenwoordig twee monitoren kan aansluiten op één videokaart.
Deze verklaring werd opgesteld door Robbie op donderdag 9 december 2004 om 18:37 en werd in tussentijd reeds 1573 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.