Multidesk.be » Woordenboek » DIV

DIV
Trefwoorden: table, frame, div, positioneren, css DIV is een tag die tegenwoordig meer en meer gebruikt wordt bij het maken van websites. DIV is in feite de afkorting van division en dit geeft eigenlijk per aan waarvoor een DIV gebruikt wordt of wat je ermee kan doen.

Wanneer je DIV\'s gebruikt, deel je je pagina in feite op in verschillende secties(to divide). DIV lijkt heel erg op een paragraph (<p></p>), met dat verschil dat een DIV toelaat om zich heel eenvoudig te laten aanspreken via bijvoorbeeld JavaScript.

DIV laat bovendien toe om tekst tot op de pixel te positioneren op een pagina. DIV\'s worden meestal gebruikt in combinatie met CSS en veelal ter vervanging van tables (om te layouten).

Meer informatie en enkele redenen waarom DIV\'s te gebruiken in plaats van frames of tables kan je vinden in dit artikel ;).
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op vrijdag 26 november 2004 om 11:32 en werd in tussentijd reeds 1663 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Bericht geplaatst door rObkE op vrijdag 26 november 2004 om 18:08:38.
rObkE heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 3765

Dixit

DIV lijkt heel erg op een paragraph (<p></p>), met dat verschil dat een DIV toelaat om zich heel eenvoudig te laten aanspreken via bijvoorbeeld JavaScript.
P ook, maar DIV heeft een andere semantische betekenis. P is voor een alinea, een DIV voor de lay-out.
Deze tekst werd het laatst bewerkt voor 4 % door rObkE op vrijdag 26 november 2004 om 18:09:07.
  • Pagina
  • 1 van 1