Multidesk.be » Woordenboek » Flash

Flash
Flash is een technologie ontwikkeld door Macromedia. Deze technologie maakt het mogelijk om websites interactieve over te laten komen. Flash zelf heeft zeer veel mogelijkheden. De meeste gebruikte toepassing van Flash is voor het aanbieden van reclamebanners, maar ook streaming video is zeer populair in flash vorm. Om meer te weten wat Flash allemaal te bieden heeft kan je eens kijken naar de Flash Showcase. Hier komen sites op die geheel of gedeeltelijk met de populaire technologie gemaakt zijn.

De technologie wordt vaak gebruikt door webontwikkelaars omdat het op elk gangbaar besturingssysteem en bijna op elke browser werkt (mits installatie van de Flash Plugin).
Om Flash te maken kan je gebruik maken van het programma Adobe Flash, maar je hebt ook nog andere leveranciers.

In april 2005 heeft Adobe (de maker van het bekende PDF formaat) Macromedia (en dus ook Flash) volledig overgenomen.
Deze verklaring werd opgesteld door Didius op donderdag 2 september 2004 om 13:44 en werd in tussentijd reeds 2577 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.