Multidesk.be » Woordenboek » RFID

RFID
Trefwoorden: RFID, identificatie, streepjescode, barcode RFID staat voor Radio Frequency Identification. RFID is de gedoodverfde opvolger van de streepjescode die gebruikt wordt in bijvoorbeeld supermarkten. RFID bestaat eigenlijk uit niets meer dan een aantal ge´ntegreerde schakelingen(IC's).

RFID kent echter veel meer toepassingen doordat men het niet perfect onder het oog van een laser moet houden. Zo heeft Legoland in Denemarken de bezoekers(kinderen) uitgerust met een RFID-chip, zodat ze snel teruggevonden kunnen worden als ze verloren gelopen zijn.

RFID kent zijn toepassingen echter ook op luchthavens e.d. om bijvoorbeeld bagage eenvoudig te kunnen traceren.

Een andere toepassing van RFID-tags zijn de Amerikaanse bankbiljetten van 20 dollar. De wijze waardoor men hierachtergekomen is wel enigszins leuk te noemen. Toen bij bepaalde personen het alarm in een winkel afgingen, nog voor men de winkel binnenging, ontstond er achterdocht. Nadat men met een handscanner deze personen onderzocht leek het signaal van de portefeuille te komen. Wanneer men deze in aluminiumfolie wikkelde, bleek het probleem niet meer voor te komen. Toen legde men de briefjes in een microgolfoven die men op volle kracht aanzette, het resultaat zie je hieronder:


http://www.multidesk.be/images/woordenboek/215/1.png


Je hebt twee verschillende soorten RFID's, namelijk actieve en passieve. De actieve vorm werkt (meestal) op batterijen en er kan data in worden gelezen en geschreven door de ontvanger (zeg maar de laser bij de barcodes). De passieve vorm werkt niet noozakelijk op batterijen, maar kan enkel uitgelezen worden. Passieve RFID tags kunnen uitgelezen worden tot op een afstand van maximum een halve meter.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op vrijdag 9 juli 2004 om 16:56 en werd in tussentijd reeds 1715 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.