Multidesk.be » Woordenboek » Hoax

Hoax
Trefwoorden: hoax, virus, grap Een hoax is eigenlijk een soort (flauwe) grap, geen echt virus dus. Meestal krijg je hoaxes aan via e-mail. Een hoax van een echt virus onderscheiden is niet altijd even eenvoudig omdat de bestanden waarover gesproken wordt in de mails dikwijls ook echt bestaan, maar systeembestanden van Windows zijn. Dikwijls wordt er in de mail gezegd dat virusscanners van bekende fabrikanten als Symantec(Norton), McAfee, AVG, etc. dit virus nog niet herkennen, wanneer je zoiets leest, let je dus best al op.

Het beste wat je in dit geval kan doen, is zorgen dat je de laatste versie van je virusdefinities hebt en het bestand waarover men het heeft laten scannen.

Twijfel je na afloop van de scan toch nog, deins er dan niet voor terug om even een navraag te doen op onze fora ;-).
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op maandag 17 mei 2004 om 20:34 en werd in tussentijd reeds 2080 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.