Multidesk.be » Woordenboek » Macrovirus

Macrovirus
Trefwoorden: macro, virus Macrovirussen zijn virussen die geschreven zijn in Visual Basic, meer bepaald in de omgeving die wordt meegeleverd in Microsoft Office. Het is dus eigenlijk een soort slechte macro, aangezien macro's in het leven geroepen zijn om taken eenvoudiger te maken.

In maart 1999 beheerste het macrovirus Melissa wereldwijd de krantenkoppen. Nooit voordien had een macrovirus ich zo snel verspreid. Melissa zat redelijk ingenieus in elkaar: Wanneer een persoon een besmet Microsoft Word document opende, vanuit bijvoorbeeld Outlook, stuurde het zichzelf automatisch door naar 50 andere personen uit het adresboek.

Macrovirussen in Microsoft Word kan je soms te snel af zijn door het sjabloon Normal.dot te overschrijven met een nieuwe, niet besmette, versie. De reden hiervoor is dat alle macro's standaard opgeslagen worden in dit sjabloon: verwijder het sjabloon en het macrovirus pakt ook zijn koffers. Let op, dit is niet altijd waar, zeker als het virus geen zuiver macrovirus is.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op maandag 17 mei 2004 om 20:26 en werd in tussentijd reeds 4590 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.