Multidesk.be » Woordenboek » Troll

Troll
Een vreemd wezen dat leeft van energie dat het uit zijn leefomgeving haalt.

Trollen kennen we dus niet alleen uit de (teken)films of mythologie, maar ook deze hebben een betekenis op het Internet. Net zoals in films, is de betekenis hier ook eerder negatief. Iemand (of beter gezegd zijn of haar bericht) wordt een troll genoemd als hij of zij voortdurend anderen zit uit te maken en er zelf nog plezier aan beleefd ook. De uitlatingen van zulke personen hebben meestal tot gevolg dat er een enorme lijst aan irrelevante antwoorden ontstaat zodat het voor de andre lezers moeilijk en zelfs irritant wordt om nog objectief te kunnen deelnemen aan discussies. Personen die zich verlagen tot het plaatsen van trolls worden meestal, net zoals in het echte leven, verwenst.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op dinsdag 13 april 2004 om 15:04 en werd in tussentijd reeds 1857 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.