Multidesk.be » Woordenboek » Worm

Worm
Een worm is een klein programmaatje dat in staat is zichzelf te vermenigvuldigen. Meestal is een worm bedoeld om hele netwerken schade toe te brengen of te vertragen. Ondanks dit werd de eerste worm niet ontwikkeld voor kwaadaardige doeleinden. In maart 1982 ontwikkelden John Shoch en Jon Hupp van het Xerox Palo Alto Research Center een programma (worm) die gebruikt moest worden voor goedaardige doeleinden. Shoch en Huipp zochten een manier om op honderden PC's in een netwerk tools te installeren zonder dat ze dit op elke PC apart moesten doen. Ze maakten dus een programma dat zichzelf kon installeren, opstarten en dat men kon updaten. Toen er in het programma echter een bug sloop, de gevolgen kan je je wel inbeelden: die honderden PC's werden 'besmet' met het programma met de fout in en de begonnen een voor een te crashen, niet echt het gewenste resultaat dus.
De term worm tenslotte is afgeleid van de science-fiction reeks uit 1972 The Shockwave Rider
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op maandag 22 maart 2004 om 12:48 en werd in tussentijd reeds 2176 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.