Multidesk.be » Woordenboek » CSS

CSS
CSS staat voor Cascading Style Sheet en is niets meer dan een manier die je kan gebruiken om webpagina's op te maken. D.m.v. CSS kan je heel snel de lay-out van je webpagina aanpassen zonder een lijn in de code van je documenten te veranderen.

De mogelijkheden zijn enorm uitgestrekt: je kan bijvoorbeeld 2 verschillende lay-outs creeŽren met als doel een website die goed oogt in je browser en een aparte versie van je site om uit te kunnen printen en te gebruiken voor studies of presentaties. Daarnaast denken we ook aan een aanepaste look van je site, bijvoorbeeld ieder seizoen.

Wanneer je gebruik maakt van css(in combinatie met bijvoorbeeld div), dan zal je site, bij goed doordacht design, ook vele malen kleiner zijn (en dus sneller) dan dezelfde site ontworpen m.b.v. tables :-)
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op maandag 1 december 2003 om 21:26 en werd in tussentijd reeds 5399 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Bericht geplaatst door Suriv op vrijdag 13 oktober 2006 om 21:43:26.
Suriv's avatar
Multiviteit: 7607
Moderator
CSS kan ook betekenen Client Side Scripting, wat dan weer het tegenovergesteld van SSS (Server Side Scripting) is. Een voorbeeld van CSS is javascript.
  • Pagina
  • 1 van 1