Multidesk.be » Woordenboek » Compiler

Compiler
Een programma dat programmeercode ( de zogeheten broncode ) naar een formaat converteerd dat door de processor of het besturingssysteem kan worden uitgevoerd. Na het maken van Java-applets en Java-toepassingen moet de code gecompileerd worden. In Java wordenvan de broncode dan verschillende klassenbestaden gemaakt. Deze bestanden worden bytecode genoemd en kunnen door de browser (bij een applet) of door een interpreter (bij een toepassing) direct worden uitgevoerd.
Deze verklaring werd opgesteld door Dendeze op zaterdag 14 februari 2004 om 16:44 en werd in tussentijd reeds 1567 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Bericht geplaatst door een gast op vrijdag 11 juni 2004 om 19:41:53.
en dan zijn er ook verschillende soorten compilers... Voor java bijvoorbeeld is dat "javac", voor C++ is dat "dmc". Dan zijn er ook programmeertalen die automatisch worden gecompileerd door Windows. Je kan dat programma dus gewoon schrijven en opslaan zonder dat je het manueel moet compileren. Wanneer dat programma wordt opgestart wordt het automatisch gecompileerd door je besturingsprogramma. Nadeel is wel dat dit meer processor opeist. Een voorbeeld hiervan is Windows Scripting Host (oftewel WSH).
  • Pagina
  • 1 van 1