Multidesk.be » Woordenboek » HTML

HTML
Dit is de taal die gebruikt wordt om websites op het internet (of intranet) te schrijven. HTML-code bestaat uit zogenaamde HTML-tags (woorden tussen haakjes die een bepaald effect teweeg brengen op een tekst). Zo heb je bijvoorbeeld de tag <strong>. Deze tag maakt tekst vetjes. Elke pagina dient een minimum aantal tags te bevatten. Zo dient elke pagina ten minste deze structuur te hebben:

CODE
  1. <html>
  2. <head>
  3.         <title>Titel van de pagina</title>
  4. </head>
  5. <body>
  6.  
  7. </body>
  8. </html>
Net zoals bij zoveel andere zaken heb je ook bij HTML een aantal standaarden om je pagina op te maken. Zo is het bij de laatste versies van de standaarden de bedoeling dat de meeste tags worden afgesloten. Dit gebeurt, op enkele uitzonderingen na, altijd door de begintag te hernemen en hier een / aan toe te voegen. Bijvoorbeeld: <strong>Deze tekst is vet</strong>.
HyperText Markup Language is waar de afkorting voor staat en dit omschrijft eigenlijk perfect wat de taal is: een opmaaktaal die toelaat om documenten met behulp van links met elkaar te verbinden.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op maandag 1 december 2003 om 21:23 en werd in tussentijd reeds 5985 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.