Multidesk.be » Woordenboek » OSI (networking models)

OSI (networking models)
OSI staat voor Open System Interconnection, en is een networking model, een algemeen georganiseerde structuur voor tele-datacommunicatie.

Verschillende lagen

Physical: eigenlijke hardware, fysieke karakteristieken van het netwerk (voltage, timing).
Date Link: passende fysieke protocol wordt toegewezen aan date, het type netwerk en de volgorde van de packets wordt defenieerd.
Network: hoe data verzonden zullen worden naar de ontvanger, adressen en routing pakketten.
Transport: betrouwbare data-overdracht, in deze laag wordt gekeken of er gegevens komen van meerdere applicaties en die verschillende stromen worden geÔntegreerd tot ë ë stroom voor het fysieke netwerk.
Session: deze laag begint, onderhoudt en beŽindigt communicatie met de ontvanger.
Presentation: weergeven, formatting, encryptie, deze laag neemt de informatie van de applicationlayer en die om in een formaat dat de andere lagen kunnen begrijpen.
Application: de laag die samenwerkt met het operating system, telkens als de gebruikers netwerkgerelateerde activiteiten vervult (bv email lezen, bestanden overbrengen).

Lagen

Een reeks afspraken voor communicatie tussen aanpalende lagen.

Laagsgewijze opbouw

Snellere ontwikkeling, lagen afzonderlijk uitbouwen en optimaliseren.
Deze verklaring werd opgesteld door BramKu op woensdag 21 januari 2004 om 10:30 en werd in tussentijd reeds 1759 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.