Multidesk.be » Woordenboek » TCP/IP

TCP/IP
Wat is TCP/IP
TCP/IP is een afkorting van twee protocollen. Enerzijds heb je TCP, wat staat voor Transmission Control Protocol en anderzijds heb je IP, wat op zijn beurt staat voor Internet Protocol.
TCP/IP is dus, zoals net gezegd, een verzameling van protocollen die zorgt dat je gegevens correct over een netwerk (bijvoorbeeld het Internet) kan sturen. De meeste toepassingen die gebruik maken van het Internet communiceren d.m.v. het TCP/IP-protocol. Het TCP/IP-protocol bevat zelf nog meerdere protocollen, bijvoorbeeld: HTTP, FTP, Gopher, News, ...

Hoe werkt TCP/IP
TCP/IP zorgt er eigenlijk voor dat alle gegevens die verstuurd worden in pakketjes wordt opgedeeld. In elk pakket zit een header van 64 bytes. Hierin staat naar waar het pakket verstuurd wordt, van waar het pakket verzonden is, hoe groot het pakket is etc. Daarnaast bevat het pakket ook een CRC. CRC is een soort van sleutel die gebruikt wordt om te zien of het pakket nog intact, en dus volledig, ongewijzigd en vooral: niet corrupt, is.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op vrijdag 31 oktober 2003 om 13:55 en werd in tussentijd reeds 3263 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.