Multidesk.be » Woordenboek » ASP

ASP
Trefwoorden: ASP, ASP.net, PHP, SSS, Server Side Scripting, IIS, Webdesign, HTML ASP (Active Server Page) is een manier om dynamische websites te maken. Deze server side scripting taal is ontwikkeld door Microsoft.
ASP kan gebruik maken van de programmeertaal Visual Basic. Hierdoor kan men functies gebruiken van VB om zo websites te maken. Echter het is een SSS taal dus zal er nooit VB code doorgestuurd worden naar de bezoeker van de website. Je kan dus geen code uitvoeren op de bezoeker zijn PC, de bezoeker kan ook nooit weten welke VB-code jij gebruikt in je website.

ASP werkt vaak mee met een Access databank en dit op een IIS server. Aangezien ASP vaak nogal aan de trage kant is en door gebruik te maken van Access nogal onveilig wordt deze SSS taal niet vaak gebruikt voor professionele sites.

ASP is het kleine broertje van ASP.net (de ook door Microsoft ontwikkelde SSS taal). Zij binden beide de strijd aan met de grote concurrent PHP aan.
Deze verklaring werd opgesteld door SMG op vrijdag 28 november 2003 om 13:50 en werd in tussentijd reeds 8023 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Bericht geplaatst door Bridge_Burner op vrijdag 28 november 2003 om 13:50:24.
Bridge_Burner heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 404
Het is een programmeertaal ontwikkeld door Microsoft gericht op dynamische internet site\'s,
voor meer informatie en syntax kan je altijd even langs www.w3schools.com lopen :D
  • Pagina
  • 1 van 1