Multidesk.be bijeenkomst (29/12/2007)

Inleiding

Op zaterdag 29/12 was het weer zover, een nieuwe Multidesk.be bijeenkomst, de afspreekplaats was deze keer Gent.
Om 13:50 uur stonden SMG, Martijn en Hayke al aan het station van Gent, met Multidesk.be logo's in de hand wachtend op de anderen. Ons geduld werd ook rap beloond, de eerste leden begonnen binnen te stromen: Suriv, fred31, Wheeldigger, Slytherat, k_a_lf, Simon. Maar ook de SMS'en van mensen die het helaas niet konden halen liepen binnen (maar gelukkig in beperkte mate). Dreams was de eerste die een goed excuus had gevonden om ons achter te laten en Total wilde liever een puzzel van 10000 stukjes in elkaar steken. Echter de opkomst aan het station bleek vrij mager tot we contact legde met de HJT analisten. Die konden zich blijkbaar niet aan een stappenplan houden en zaten al rustig in een café te drinken.

De wandeltocht

Omdat de beruchte specialisten al in het café zaten (toen wij een half uur keurig aan het station zaten te wachten op hun aankomst) moesten wij noodgedwongen op zoek naar hun. Het enige wat we meekregen was dat het in het café de Dulle Griet op de vrijdagmarkt was, een klein detail was dat niemand van de 9 wist waar dat was.
De zoektocht begon, pijtjes, Hayke en Slytherat, Martijn en de richtingen van de politie volgen bleken niet te helpen. Een telefoontje naar de 3 musketiers was anders wel een oplossing.
Na een uurtje stappen hadden we het dan uiteindelijk wel gevonden Tong uitsteken Het uurtje stappen was echter wel leuk hoewel het vrij onvoorzien was, het was goede kans om elkaar een beetje beter te leren kennen. Maar we moeten eerlijk zijn, gelukkig bleef het bij een uurtje Tong uitsteken

pics/1_thumb.jpg
Wheeldigger , Martijn en fred31, voor hun stond Slytherat en Hayke

Dulle griet

Dulle griet is een gezellig cafeetje aan de vrijdagmarkt (blijkbaar) met wel 1 bijzonder eigenschap, er zijn 250 verschillende dranken beschikbaar (hoofdzakelijk bier Lachen).
Toen we binnen kwamen was de sfeer er al meteen in, we merkte direct op dat de analisten, die al jullie PC's proper houden maar je niet verder zal helpen als je het stappenplan niet respecteerde, interessante mensen zijn met al wat levenservaring. Martijn mocht al meteen van dat laatste proeven, hij kwam in grote discussie van meningsuitwisselingen. De 'rest' dronk zijn glas leeg en verliet de groep om eens te proeven van de Gentse kermis.

pics/4_thumb.jpg
Suriv, Simon en fred31
pics/2_thumb.jpg
fred31, Xeno en joke
pics/3_thumb.jpg
Hayke en Martijn
pics/5_thumb.jpg
SMG, k_a_lf, Slytherat, Hayke, Martijn en suriv
pics/6_thumb.jpg
Wheeldigger, SMG, k_a_lf en Slytherat

Smoutebollen

Een kermis zonder smoutebollen kan niet, daarom is een deeltje van de groep afgezakt naar de kraampjes om er de buikjes al een beetje te vullen. Deze keer waren het de vrouwen die voor GPS speelde en ook deze keer gingen we min of meer in de goede richting. Zij vonden een kraampje waar ze heerlijke oliebollen verkochten. We bestelden elk 7 oliebollen, maar k_a_lf moest natuurlijk opvallen en nam er meteen 15 (het enige ontbijt dat hij had was die Koninck van in het café). Tja, wat kunnen we zeggen ge moest der maar bij zijn hé.

pics/7_thumb.jpg
Suriv, Slytherat en Hayke
pics/8_thumb.jpg
k_a_lf en Simon
pics/9_thumb.jpg
SMG en k_a_lf
pics/10_thumb.jpg
Martijn in hevig debat met Xeno, fred31, joke en Corona. Hayke met een luisterend oor (en slapende oogjes Tong uitsteken)

Einde dulle griet

Het einde van de dulle griet kwam in zicht, we hadden immers reservaties in een De Kuip van Gent (die wat minder enthousiast waren om ons te ontvangen, waarom blijft een mysterie). Het was toen ook eens tijd voor een 'degelijke' groepsfoto...

pics/11_thumb.jpg
Xeno en daar achter Corona
pics/12_thumb.jpg
Martijn en Xeno
pics/13_thumb.jpg
Wheeldigger, Xeno, Martijn, Corona, joke, suriv, fred31, Simon en k_a_lf
pics/15_thumb.jpg
Het zelfde als de vorige maar nu komt SMG en Slytherat erbij
pics/16_thumb.jpg
250 dranken Knipoog

de Kuip van Gent

De Kuip van Gent is een rustig café restaurant waar wij de vergaderzaal mochten gebruiken om onze bijeenkomst verder te zeggen. Zo konden we niet gestoord worden voor al onze daden (de drank kwam bij sommige nu wel echt in de hersenen terecht).
Terwijl de HJT specialisten zich al gemakkelijk thuis begonnen te voelen door hun eigen ideeën en programma's uit te wisselen op hun draadloos netwerk, was het andere deel van de groep hun echte aard boven aan het halen. Martijn begon geluiden van kippen na te doen en k_a_lf begon een beetje te verwijft te spreken. Martijn deed dan ook rustig mee zodat er in het geniep toch een koppel ontstond (natuurlijk tegen de zinnen in van Hayke).
Natuurlijk waren we niet gekomen in de Kuip om raar te doen, maar in de eerste plaats om te eten. De meeste genoten dan ook van een lasagne, spaghetti of macaroni met kaas. De hoeveelheid mocht er zeker zijn, de meeste onder ons kregen hun bord zelfs niet leeg (of lag dat aan de smoutebollen?)

Filmpje en Martijn de kip

pics/17_thumb.jpg
Joke, Wheeldigger, corona en Xeno (op aant leechen)
pics/18_thumb.jpg
k_a_lf, Slytherat en Hayke
pics/21_thumb.jpg
SMG, Simon en een klein deeltje van fred31
pics/23_thumb.jpg
Martijn
pics/25_thumb.jpg
De HJT analisten (joke, corona en Xeno) samen met wheeldigger
pics/26_thumb.jpg
k_a_lf en Slytherat (gezondheid Knipoog)
pics/28_thumb.jpg
Stukje van Martijn, SMG en Simon
pics/29_thumb.jpg
k_a_lf (bellend naar de mama om te vragen wanneer zijn trein komt)
pics/32_thumb.jpg
Terug het HJT team en Wheeldigger
pics/33_thumb.jpg
De kreditkaart van de papa se (eum... ah nee, van onze lieve beheerder Martijn - valt het logo op Lachen???)

Tram

Na het avondje moesten we natuurlijk helemaal terug naar het station. Het was al ongeveer 21 uur dus vrij donker en omdat we allen niet terug 1 uur wilden stappen naar het station (en omdat we waarschijnlijk niet wisten in welke richting we uit moesten) namen we de luie weg, de tram. We merkte al direct dat Gent geïnspireerd is door Rusland (uitleg), met een tram die naar Moscou gaat en een terugkeert naar Sint Pietersstation. Die laatste moesten we natuurlijk hebben.

pics/35_thumb.jpg
Martijn en Hayke (prachtige foto)
pics/36_thumb.jpg
Wheeldigger en Simon
pics/37_thumb.jpg
Slytherat en fred31
pics/38_thumb.jpg
k_a_lf, Hayke, Suriv, Martijn en een stukje van Simon
pics/39_thumb.jpg
k_a_lf, Hayke, Suriv, Martijn, Simon, fred31 en Wheeldigger
pics/40_thumb.jpg
Hand van SMG
pics/41_thumb.jpg
SMG

Einde

Na de tram ritje waren we aan het station en zijn we naar een cafeetje gegaan om te wachten op de treinen en nog even na te praten. Nadat we van iedereen af waren splitste de laatste groep mensen (die met de auto waren) om zo hun weg naar huis te vinden.
Wij hopen dat alle aanwezigen zich goed geamuseerd hebben en dat we jullie en andere leden terug mogen zien bij de volgende bijeenkomst. Waar en wanneer deze zal plaatsvinden zullen we jullie natuurlijk tijdig laten weten.

SMG
In opdracht van Multidesk.be