Multidesk.be » Procesinformatie » winword.exe

Algemene informatie over winword.exe of winword

Trefwoorden: Microsoft Office, Microsoft Word, MS Word


winword.exe is een van de kernbestanden van Microsoft Word, wat geleverd wordt bij (bijvoorbeeld) de Microsoft Office-kantoorsuite. Het bestand is niet systeemessentieel, maar het onverwacht beŰindigen kan leiden tot verlies van je gegevens. De laatste versies bevatten echter een automatische herstelfunctie. Deze functie zorgt ervoor dat Microsoft Word je een lijst presenteert met alle documenten die mogelijk verloren gegaan zouden kunnen zijn, bijvoorbeeld tijdens een crash.

Indien je een e-mailclient als Microsoft Outlook gebruikt, is het volkomen normaal dat het proces winword.exe eveneens draait. Het is namelijk zo dat Microsoft Outlook standaard gebruik maakt van Microsoft Word om e-mails te genereren.

Indien het proces echter actief is, wanneer je je systeem pas opstart (en je geen optimalisatieprogramma draait), dien je op te letten dat het hier niet om een malafide variant gaat. Kijk in dit geval na van waar het bestand opgestart wordt; de enige legitieme locatie is die waar je het pakket of Microsoft Word hebt ge´nstalleerd. De standaard map vind je eveneens op deze pagina. Hierbij dien je er enkel voor te zorgen dat je -VERSIE- vervangt door de versie van Microsoft Office die op jouw PC ge´nstalleerd staat. Voor Microsoft Office XP (2002) is dit 10, voor Microsoft Office 2003 is dit 11, et cetera.

Extra informatie over winword.exe of winword: is winword.exe een virus of spyware en waar staat het ergens op mijn PC?

  • Gebruikt Internet: Neen
  • Virus: Neen
  • Spyware: Neen
  • Doorgaans te vinden in: C:\Program Files\Microsoft Office\OFFICE-VERSIE-\
Dit proces werd verklaard door Martijn op zondag 2 april 2006 om 11:18 en werd in tussentijd reeds 6839 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Bericht geplaatst door een gast op woensdag 14 maart 2007 om 01:57:03.
Kijk! Dit zijn zinnige artikelen. Ik wist bijvoorbeeld niet dat MS Outlook vaak tegelijkertijd MS Word opent. Daar zocht ik naar! Bedankt!
  • Pagina
  • 1 van 1