Multidesk.be » Links » Dosbox

Trefwoorden: DOSBox, Emulator

DOSBox is een emulator voor DOS op een modern besturingssysteem (zoals Windows, Linux en Mac). Hoewel je misschien raar zou opkijken kan DOSBox een zeer handige oplossing bieden voor als je bijvoorbeeld een oud spel hebt dat op je Vista of Ubuntu niet werkt.

Mensen die Windows en MacOS hebben kunnen DOSBox gratis downloaden via de link. Ubuntu gebruikers kunnen het simpel verkrijgen via de pakket beheer (of in de terminal sudo apt-get install dosbox). Vergeet dan echter niet om in je pakketbronnen 3th party bronnen aan te zetten.

Een nadeel dat met DOSBox komt is logischerwijze dat je een beetje van DOS af moet kennen voordat je hiermee kan beginnen werken (de basis commando's). Om je op weg te helpen geven we alvast volgende links mee:
http://www.dosbox.com/wiki/Basic_Setup_and_Installation_of_DosBox (installatie en basis gebruik van DOSBox)
http://www.dosbox.com/wiki/Special_Keys (speciale toetsencombinatie om bv uit DOSBox te gaan -> zeker lezen VOOR GEBRUIK!)
Je kan natuurlijk ook op onze forums vragen stellen ;)

Een spel dat je nadien kunt spelen op DOSBox is bijvoorbeeld Dungeon Keeper op Ubuntu (Ocharme die boogschutter tegen mijn 8 wizards (evil))


Link: » Klik hier om deze website te bezoeken Deze link werd ingediend door SMG op donderdag 25 juni 2009 om 20:42 en werd in tussentijd reeds 79 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze link geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze linkbeschrijving, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze link hieronder.