Multidesk.be » Links » Bitdefender Free

Trefwoorden: Bitdefender Free, Antivirus, Antispyware, Malware, Beveiliging

Bitdefender Free is een gratis niet actieve antivirus. Dit houdt in dat je het niet mag gebruiken als vervanging van je huidige antivirus omdat hij niet actief naar virussen scant (wat een doorgaans antivirus zoals Norton, Avast, AVG, NOD32... wel doet).

Wat je er wel mee kan is scannen naar virussen, spyware en andere malware. Hoewel dit lijkt alsof het overbodig is (aangezien je al een antivirus hebt) kan dit zeker geen slecht idee zijn. Je huidige antivirus is opgebouwd met een virus lijst die geregeld een update krijgt, echter het is ondenkbaar dat elk virus dat bestaat hier in staat. Een 2de inactieve antivirus (zoals Bitdefender Free) geeft je dan 2 verschillende virus lijsten. Indien je dus met een virus zit dat je huidige antivirus niet kent kan je het met een scan van Bitdefender misschien wel vinden.

Dit programma is dus een toevoeging op je huidige beveilingsprogramma's (zoals Antivirus, Firewall, Antispyware). Mensen die dus vaak last hebben met virussen kunnen deze manier van werken dus best gebruiken. Je vergroot immers de kans dat je virus gevonden wordt door die 2 lijsten met gekende virussen.
Mensen die zelden in contact komen met virussen hebben er weinig baat bij om nog een extra antivirus te gebruiken. Het enige wat we je dan kunnen meegeven is werk verder met de PC hoe je nu bezig bent ;)
Een computer is immers in de eerste plaats om mee te werken, niet om te beveiligen. Maar voor wie deze extra beveiliging nodig acht is ze er.

Opmerkingen:

  • Ik benadruk nogmaals dat dit je huidige antivirus niet vervangt, het is een toevoeging op je huidige antivirus. Indien je nut wilt halen uit deze antivirus zul je dus manueel moeten scannen. Je kan dit iedere maand eens doen, als je PC verdacht werkt of als je een virus vindt (met je huidige antivirus). Een virus komt immers nooit helemaal alleen dus is een bijkomende scan wel handig.
  • In de opties kan je het automatisch opstarten met Windows afzetten om een lichte snelheidswinst te hebben. Het is niet echt nodig dat dit in de achtergrond draait ;).
  • Indien je al Bitdefender hebt is het nutteloos om Bitdefender Free te gebruiken. Beide maken gebruik van dezelfde virus lijst dus valt enige voordeel 2 gekende virus lijsten te hebben weg.
    Je kan dan wel gebruik maken van een andere niet actieve antivirus zoals ClamWin

Schermafdruk: Bitdefender Free


Link: » Klik hier om deze website te bezoeken Deze link werd ingediend door SMG op woensdag 15 oktober 2008 om 13:02 en werd in tussentijd reeds 163 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze link geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze linkbeschrijving, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze link hieronder.