Multidesk.be » Links » IBM Lotus Symphony (Office Pakket)

Trefwoorden: Office, IBM, Symphony, OpenOffice, Sun, Lotus

In de wereld van de kantoor toepassingen is het de laatste tijd een bikkelharde strijd voor de eerste plaatst. Momenteel staat Microsoft met zijn Office toepassingen ruim aan de kop, maar verliest steeds meer aan geheel gratis aangeboden pakketten.
IBM is daarom ook op deze markt gevlogen met Lotus Symphony, een office pakket bestaande uit Documents (tekstverwerker), Presentations (presentatieprogramma) en een Spreadsheets. Al deze toepassingen zijn gebouwd op Sun's OpenOffice code, maar dit is amper merkbaar.

Het programma zelf is wat afgeslankt aan overbodige functies wat het dus een ideaal alternatief maakt voor de wat minder eisende consument. Dit maakt het simpel om te leren en te gebruiken.
Echter mensen die wat meer verwachten van hun kantoortoepassingen kunnen maar beter hun ogen werpen op OpenOffice zelf of die in hun geldbeugel tasten voor Microsoft Office.

Symphony kan overweg met zowel ODF (Open Document Format) als met Microsofts DOC/XLS/PPT formaat en het werkt op Windows en Linux.
De naam Symphony komt van IBM's DOS kantoorpakket in de jaren 90, maar het moest toen weggeveegd door het opkomende Office van Microsoft.

Op moment van schrijven was dit pakket nog maar in beta. Maar door de enorm interesse (na 9 dagen 100 000 maal gedownload) zal de ontwikkeling hier waarschijnlijk rap op vooruit gaan.

Startup scherm
Meer screenshots kan je vinden via de link ;).


Link: » Klik hier om deze website te bezoeken Deze link werd ingediend door SMG op zaterdag 29 september 2007 om 11:05 en werd in tussentijd reeds 189 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze link geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze linkbeschrijving, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze link hieronder.