Multidesk.be » Links » VirtualBox

Trefwoorden: Virtualisatie, Virtual PC, VirtualBox, Innotek, Microsoft, Linux, Windows, OS, Operation System, Besturingssysteem

Het is een feit, virtuele computers zijn in de lift. Hoewel er een grote concurrentiestrijd aan de gang is tussen de 3 grote bedrijven (Microsoft Virtuale PC, VMWare en Xen) waarbij de consument wel echt veel voordeel uit haalt, is het soms nog moeilijk om het beste programma te vinden.

Hier komt VirtualBox, dit programma maakt het mogelijk om meer dan 1 besturingssysteem te draaien als gast OS.
Terwijl Microsoft Virtual PC soms wel moeite heeft met Linux te draaien, VMWare en aardig prijskaartje heeft en Xen enkel op Linux werkt kan je gebruik maken van VirutalBox. Het draait zonder moeite Linux en Windows (en volgens de makers zou Mac OS ook moeten lukken) en werkt op een Windows, Linux of Mac.
Als dat nog niet genoeg is, het programma is volledig gratis te gebruiken voor niet commercieel gebruik.

Hoofdscherm
Linux in Windows

Uit een test met Virtual PC, VMWare workstation en VirtualBox komt VirtualBox wel schoon uit de hoek. Het is simpel te installeren en kan meteen gebruik maken van het netwerk. Alleen mag je niet vergeten dat je USB detectie moet aanzetten als je toetsenbord via die manier werkt. Zoniet heb je geen USB muis of toetsenbord ;)
Het biedt de simpelheid van Virtual PC en de goede OS ondersteuning van VMWare samen in 1.


Link: » Klik hier om deze website te bezoeken Deze link werd ingediend door SMG op maandag 4 juni 2007 om 21:24 en werd in tussentijd reeds 105 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Bericht geplaatst door SMG op dinsdag 5 juni 2007 om 13:29:15.
SMG's avatar
Multiviteit: 12000
Moderator
Opmerking:
Installeer VirutalBox niet op dezelfde PC waar VMWare al op staat! Deze komen in conflict waardoor je een van de 2 niet meer zal kunnen gebruiken.

Beide maken gebruik van NAT om internet toegang te geven aan de Virtuale computer. Dit zorgt voor problemen als je beide programma\\\'s installeert.
Bericht geplaatst door anno op zaterdag 9 juni 2007 om 23:11:47.
anno heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 148
heb je voor de virtual pc een originale cd-rom nodig van het te draaien os?
Bericht geplaatst door SMG op zondag 10 juni 2007 om 18:25:28.
SMG's avatar
Multiviteit: 12000
Moderator

Dixit

Dixit anno op 09/06/2007 23:11:47:

heb je voor de virtual pc een originale cd-rom nodig van het te draaien os?

Als dat Windows is dat je erop wilt draaien, dan heb jij een originele CD met licentie nodig! Je OEM licentie mag je niet gebruiken aangezien die gebonden is aan een PC en nooit aan een virtuele machine.

Ook mag je Windows Vista Home Basic en Home Premium niet op Virtuele machines draaien. Dit staat in de licentieovereenkomst die je akkoord verklaart als je het installeert.

Als het een niet commerciele versie is van Linux (vb Ubuntu) is er geen probleem mee om deze te draaien in een virtuele omgeving.
Bericht geplaatst door thekid op maandag 11 juni 2007 om 14:06:29.
thekid's avatar
Multiviteit: 5276
Moderator
Heerlijke software, ideaal om eens wat systemen op te testen, en een droom om te configureren
"Human beings make life so interesting. Do you know, that in a universe so full of wonders, they have managed to invent boredom." - Death in Hogfather
Bericht geplaatst door thekid op maandag 2 juli 2007 om 16:00:04.
thekid's avatar
Multiviteit: 5276
Moderator
Enfin eindelijk ideale configuratie gevonden :D

Ubuntu Feisty Fawn ge´nstalleerd, met daarop VirtualBox die Windows XP MCE als guest OS heeft :D Voor te programmeren start ik mijnen virtualbox op, voor de games, blijf ik met plezier bij linux :D

- Battle of Wesnoth, Lincity NG, Neequix, Tribble, Neverball, Neverput
Gamen blijft gratis en \\\'t zitten tenminste verhalen in :D
"Human beings make life so interesting. Do you know, that in a universe so full of wonders, they have managed to invent boredom." - Death in Hogfather
  • Pagina
  • 1 van 1