Multidesk.be » Links » Mozilla Sunbird

Trefwoorden: Trefwoorden: Mozilla, Sunbird, Thunderbird, lighting, kalender, iCal

Als aanvulling op het hele gamma van Mozilla (meer info) is er Mozilla Sunbird. Sunbird is een kalender die je kan gebruik om je druk dagschema in te bewaren. De ontwikkelaars hebben druk gewerkt en hebben er de functies aan gegeven van een volwassene kalender.

De agenda's worden opgeslagen in het bekende iCal formaat en heeft geen probleem met het lezen van online kalenders (bvb Google Calendar). De laatste nieuwe versie heeft een paar extra functie gekregen zoals:

  • een alarm laten afgaan
  • Veel overzichtelijker mvb kleuren geven aan verschillende categorieŽn (omkadering)
  • Opties zijn toegenomen en zijn overzichtelijk
  • ...


Bij dit hoort natuurlijk ook een update van de extensie Lighting voor Thunderbird. Deze maakt het mogelijk dat je Mozilla Sunbird hebt in de mailclient van Mozilla. Een geslaagde integratie vind ik het helaas niet.

Al deze dingen samen maken Sunbird een mooi alternatief bvb voor de kalender van Microsoft Outlook. Helaas is het Lighting project (de integratie van Sunbird in Thunderbird) nog niet echt wat het moet zijn en moeten de kieskeurige het doen met het standalone programma Sunbird.

Screenshot


Link: » Klik hier om deze website te bezoeken Deze link werd ingediend door SMG op maandag 21 augustus 2006 om 22:22 en werd in tussentijd reeds 92 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze link geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze linkbeschrijving, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze link hieronder.