Multidesk.be » Links » Foldersize

Trefwoorden: Foldersize, folder, grootte, verkenner

Met het programma foldersize kan je zien hoe groot folders zijn zonder ervoor naar de eigenschappen te gaan of er even op te staan.
Het programma werkt op Windows 2000/XP en is volledig gratis te gebruiken. Het programma maakt een nieuwe service aan die de groottes van folders kan berekenen.

Een woordje uitleg
Na het installeren is een reboot nodig en een kleine aanpassing in de verkenner (de screenshots helpen je hierbij).
Open een windows verkenner. Rechtermuisknop op het balkje naam en kies voor meer
Hierin kan je bepalen wat er allemaal zal moeten staan. Vink grootte weg (aangezien foldersize ook de groottes van de bestanden zal weergeven) en vink foldersize aan (en paats het hoger indien gewenst).
Screenshot

Helaas is dit enkel toegepast op de folder waar je nu in bent, ga je in een andere folder en je krijg terug een ander zicht en foldersize is verdwenen (als je de view op detail hebt staan). Om dit te veranderen moet je (in de folder waar je het op toegepast hebt) standaard maken voor elke folder. dit zal al de vorige view op andere mappen verwijderen en de folder waar je nu in staat standaard maken!
Ga hiervoor naar Tools > Mapopties > Screenshot.jpg

Het eindresultaat: Screenshot


Link: » Klik hier om deze website te bezoeken Deze link werd ingediend door SMG op zondag 23 juli 2006 om 13:43 en werd in tussentijd reeds 204 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze link geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze linkbeschrijving, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze link hieronder.