Multidesk.be » Forums » PHP » gegevens via een id op de site verwijderen via een knop

  • Pagina
  • 1 van 1
0 gasten lezen dit onderwerp.
^ Onderwerp geschreven door media1969 op vrijdag 2 mei 2008 om 00:28:37.
media1969 heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 3
beste

ik ben bezig met een soort gastenboek waar berichten op binnen komen
die berichten worden op geslagen in een database
nu wil ik een van die berichten verwijderen via een knop die onder het bericht komt te staan

CODE
  1.  
  2. <?php
  3. include 'configuratie.php';
  4. //Mysql DATA selecteren
  5.  
  6. $query="SELECT * FROM forum_topics ORDER BY id ASC";
  7. if (!($temp = mysql_query($query,$connection)))
  8. showerror();
  9.  
  10. //mysql data weergeven
  11.  
  12. while ($forum_topics = mysql_fetch_assoc($temp))
  13.  
  14. {
  15. ?>
  16. <form method="post">
  17. <table width="694" align="center" class="blok_tabel">
  18.   <tr>
  19. <td width="686" class="blok_titel">***:<?php echo $forum_topics["id"]; ?><br>
  20. ** <?php echo $forum_topics["datum"]; ?> ***: <strong><?php echo $forum_topics['vannaam'];?></strong></td>
  21.   </tr>
  22.   <tr>
  23. <td class="blok_bericht">***: <strong><?php echo $forum_topics['voornaam'];?></strong></td>
  24.   </tr>
  25.   <tr>
  26. <td class="blok_onder">***: <strong><?php echo $forum_topics['reactie'];?></strong></td>
  27.   </tr>
  28. <input type="submit" value="Verwijder"> 
  29. </table>
  30. </form>
  31. <?php
  32. }
  33. ?>
  34.  


ik hoop dat de uitleg en beetje duidelijk is

M.v.g.
^ Reactie #1 geschreven door Martijn op vrijdag 2 mei 2008 om 07:44:27.
Martijn heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 13785
Beheerder
Geef die input type="submit" eens een naam (bijvoorbeeld: name="verwijder"). Daarnaast moet je nog een hidden field aanmaken ergens in je formulier:

CODE
  1. <input type="hidden" name="id" value="<?php echo $forum_topics['id']; ?>" />


Vervolgens zet je bovenaan je pagina, na de configuratie natuurlijk, een check als:

PHP
  1. <?php
  2.  
  3. if (isset($_POST['verwijder'])) {
  4.     mysql_query("DELETE * FROM forum_topics WHERE id = '".addslashes($_POST['id'])."' LIMIT 1");
  5. }
  6.  
  7. ?>
Met vriendelijke groeten,
Martijn Wouters
^ Reactie #2 geschreven door media1969 op vrijdag 2 mei 2008 om 08:55:02.
media1969 heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 3
Beste

Ik heb het nu op deze mannier gedaan dan zie je wel de pagina refreschen maar er gebeurt verder niks zie ik nog iets over mij hoofd

PHP
  1.  
  2. <?php
  3. include 'configuratie.php';
  4.  
  5. if (isset($_POST['verwijder'])) {
  6.     mysql_query("DELETE * FROM forum_topics WHERE id = '".addslashes($_POST['id'])."' LIMIT 1");
  7. }
  8.  
  9.  
  10. //Mysql DATA selecteren
  11.  
  12. $query="SELECT * FROM forum_topics ORDER BY id ASC";
  13. if (!($temp = mysql_query($query,$connection)))
  14. showerror();
  15.  
  16. //mysql data weergeven
  17.  
  18. while ($forum_topics = mysql_fetch_assoc($temp))
  19.  
  20. {
  21. ?>
  22. <form method="post">
  23.  <input type="hidden" name="id" value="<?php echo $forum_topics['id']; ?>" />
  24. <table width="694" align="center" class="blok_tabel">
  25.   <tr>
  26. <td width="686" class="blok_titel">***:<?php echo $forum_topics["id"]; ?><br>
  27. ** <?php echo $forum_topics["datum"]; ?> ***: <strong><?php echo $forum_topics['vannaam'];?></strong></td>
  28.   </tr>
  29.   <tr>
  30. <td class="blok_bericht">***: <strong><?php echo $forum_topics['voornaam'];?></strong></td>
  31.   </tr>
  32.   <tr>
  33. <td class="blok_onder">***: <strong><?php echo $forum_topics['reactie'];?></strong></td>
  34.   </tr>
  35. <input name="Verwijder" type="submit" id="Verwijder" value="Verwijder"
  36. </table>
  37. </form>
  38. <?php
  39. }
  40. ?>
  41.  


M.v.g.

Opmerking van de crew

Gast = media196
SMG
^ Reactie #3 geschreven door Simon op zaterdag 3 mei 2008 om 13:32:23.
Simon's avatar
Multiviteit: 3742
En als je het sterretje (*) weglaat in de DELETE-query?
Als je in de broncode kijkt, zie je dan dat hidden input veld staan met het juiste id als value?
^ Reactie #4 geschreven door media1969 op zaterdag 3 mei 2008 om 16:55:27.
media1969 heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 3
Ja dat was het probleem bedank allemaal

m.v.g.
  • Pagina
  • 1 van 1

Snel-antwoordformulier
Toon uitgebreid antwoordformulier Bericht nalezen Bericht plaatsen