Multidesk.be » Forums » Feedback » vreemde tekens worden vraagteken (?) (gesloten)

Helpinformatie
Dit onderwerp werd gesloten.
Het is bijgevolg niet mogelijk er nog op te reageren.
  • Pagina
  • 1 van 1
  • RSS
  • Eerste ongelezen reactie
  • Plaats een reactie
  • Abonneer mij
  • Onderwerp sluiten
0 gasten lezen dit onderwerp.
^ Onderwerp geschreven door Simon op zaterdag 12 mei 2007 om 14:21:17.
Simon's avatar
Multiviteit: 3742
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Ik heb sinds vandaag ontdekt dat op multidesk sommige vreemde tekens worden omgezet naar een vraagteken (? dus). Dit gebeurt bijvoorbeeld bij de (E met accent aigu), de (I met trema), ...
Ik heb even gedacht dat het eventueel aan mij kon liggen, maar ik heb dit niet voor op andere sites, enkel op multidesk.be. Daarom dat ik dit onderwerp in Feedback geplaatst heb.

Is er nog iemand die dit voorheeft? En ligt het probleem bij mij of toch bij multidesk.

Als niemand anders dit heeft kan het misschien ook zijn dat het te maken heeft met het probleem dat ik ooit eens aangehaald heb in dit onderwerp (dat ik n dag in de maand niet op MD kan). Wie weet is het hetzelfde programma, virus, ... die dit veroorzaakt?
^ Reactie #1 geschreven door SMG op zaterdag 12 mei 2007 om 14:43:34.
SMG's avatar
Multiviteit: 12000
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Dit kan aan veel dingen liggen. Welke browser, welk OS taal, welk browser taal, staan de taalinstellingen goed?

Staat de karakter encoding op Western (ISO-8859-1)?
^ Reactie #2 geschreven door arne op zaterdag 12 mei 2007 om 14:45:23.
arne's avatar
Multiviteit: 621
Upgrade Your Life!
Intel Inside!
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Bij mij ist dit ook alleen bij MD, andere sites vertonen da probleem nie
Q6600 @ 3,2GHz, ASUS P5Q Premium, Corsair DHX 8GB DDR2, HD5770 CrossFire, 2x OCZ Vertex2 60GB RAID0, Nexus 1000W, Scythe Orochi
^ Reactie #3 geschreven door SMG op zaterdag 12 mei 2007 om 14:56:33.
SMG's avatar
Multiviteit: 12000
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Dit komt omdat sommige sites een andere manier gebruikt die browsers altijd verstaan.
De beste methode is gebruik maken van é (& eacute aan elkaar) ipv in de HTML code direct te schrijven.

Staat de karakter encoding op Western (ISO-8859-1) (of iets gelijkaardig) dan zouden beide juist moeten komen te staan. Als je gebruik maakt van iets anders dan kan het misschien zijn dat je het ? krijgt.
^ Reactie #4 geschreven door Simon op zaterdag 12 mei 2007 om 14:56:54.
Simon's avatar
Multiviteit: 3742
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Sorry, vergeten te vermelden dat het bij elke browser voorkomt die ik hier heb staan (Opera, FF, IE 7, IE 6). De codering stond op op (ISO-8859-1).

Het is echt een raar probleem, zeker omdat het niet overal voorkomt :s. Misschien is het ongeveer hetzelfde als dat van 1 dag in de maand niet op MD kunnen, hopelijk is het dan ook morgen over :).
^ Reactie #5 geschreven door WNxCyberwarmachine op zaterdag 12 mei 2007 om 15:02:01.
WNxCyberwarmachine's avatar
Multiviteit: 1015
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
ik heb dit ook op een forum dat in korea is gemaakt.
alles word in het engels getypt maar somsd heb ik pook een vraagteken.
^ Reactie #6 geschreven door Martijn op zaterdag 12 mei 2007 om 15:07:26.
Martijn heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 13785
Beheerder
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Is een probleem met de karakterset na de wijziging van vannacht; ik kijk er even naar; bedankt!

// Edit: Forums zouden sinds tien minuten in orde moeten zijn; als je nog ergens wat ziet, graag een seintje :).
Deze tekst werd het laatst bewerkt voor 37.91 % door Martijn op zaterdag 12 mei 2007 om 15:52:38.
Met vriendelijke groeten,
Martijn Wouters
^ Reactie #7 geschreven door Simon op zaterdag 12 mei 2007 om 17:20:52.
Simon's avatar
Multiviteit: 3742
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Inderdaad, nu ziet alles er weer normaal uit.
Bedankt voor het zo vlug oplossen van het probleem (thumbsup).
^ Reactie #8 geschreven door SMG op zaterdag 12 mei 2007 om 19:49:08.
SMG's avatar
Multiviteit: 12000
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Ook eentje gevonden:
http://www.multidesk.be/procesinformatie/proces/16/
^ Reactie #9 geschreven door Martijn op zaterdag 12 mei 2007 om 20:41:08.
Martijn heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 13785
Beheerder
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Oops; wordt aan gewerkt, mercikes (thumbsup).

// Edit:Fixed!
Deze tekst werd het laatst bewerkt voor 16.67 % door Martijn op zaterdag 12 mei 2007 om 20:47:25.
Met vriendelijke groeten,
Martijn Wouters
^ Reactie #10 geschreven door Kilian op donderdag 17 mei 2007 om 10:42:30.
Kilian heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 1629
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
nog 1tje gevonden:
http://www.multidesk.be/leden/Sporzafanaat/#p3422

bij n
^ Reactie #11 geschreven door Simon op donderdag 17 mei 2007 om 10:46:15.
Simon's avatar
Multiviteit: 3742
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Nu we toch bezig zijn, in de linksectie komt dit probleem ook nog voor:
hier bv.: http://www.multidesk.be/links/link/307/

Bij het woordenboek is het denk ik al opgelost (thumbsup).
^ Reactie #12 geschreven door Martijn op donderdag 17 mei 2007 om 18:45:41.
Martijn heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 13785
Beheerder
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Was de links gewoon domweg vergeten...

Dat met die reactie bij de leden was blijkbaar nog een ander foutje.

Fixed, bedankt :).

// Edit: op de profielen zelf zat ook nog een foutje. Het is mogelijk dat je bepaalde gegevens opnieuw moet ingeven, moest je die gewijzigd hebben ;).
Deze tekst werd het laatst bewerkt voor 36.84 % door Martijn op donderdag 17 mei 2007 om 19:05:29.
Met vriendelijke groeten,
Martijn Wouters
^ Reactie #13 geschreven door Wheeldigger op donderdag 17 mei 2007 om 19:38:40.
Wheeldigger's avatar
Multiviteit: 10173
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Yep... kom ik net achter :D
^ Reactie #14 geschreven door dommelschaap op woensdag 16 januari 2008 om 13:50:21.
dommelschaap's avatar
Multiviteit: 110
the one and only
de enige echte
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid

Randinformatie

zozo even off topic anders gaan ze zeuren als je weet dat ie sommige tekens niet ken dan typ je ze toch niet zijn altijd wel makkelijkere woorden te vinden voor het geen wat je probeert te beschrijven

Opmerking van de crew

Off topic zoals je zelf zei ;)
SMG
^ Reactie #15 geschreven door Simon op woensdag 16 januari 2008 om 14:11:35.
Simon's avatar
Multiviteit: 3742
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid

Randinformatie

Het is niet echt de bedoeling van zo problemen te omzeilen. Als de gebruiker rare tekens wil typen, moet de website zich aanpassen. Niet omgekeerd...

Opmerking van de crew

We gaan het hier ook bij laten (lock)
SMG
  • Pagina
  • 1 van 1
  • RSS
  • Eerste ongelezen reactie
  • Plaats een reactie
  • Abonneer mij
  • Onderwerp sluiten