Multidesk.be » Forums » Sitechecks » De zoveelste check (gesloten)

Helpinformatie
Dit onderwerp bevindt zich in het archief.
Het is bijgevolg niet mogelijk er nog op te reageren.
  • RSS
  • Eerste ongelezen reactie
  • Plaats een reactie
  • Abonneer mij
  • Onderwerp sluiten
0 gasten lezen dit onderwerp.
^ Reactie #40 geschreven door Simon op vrijdag 30 maart 2007 om 15:48:06.
Simon's avatar
Multiviteit: 3742
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
gewoon zelfde kleur geven van achtergrond is voldoende :p.

Maar het ziet er goed uit nu (thumbsup).
^ Reactie #41 geschreven door thekid op vrijdag 30 maart 2007 om 15:52:02.
thekid's avatar
Multiviteit: 5273
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
mja, ik schrijf meestal mijn code site per site, en bij herschrijven herbekijk/herschrijf ik ook meestal de vorige asp code ;)

Kwestie van smaak, als het gewoon de layout is die aan te passen valt is een site herschrijven zo "saai" :D
"Human beings make life so interesting. Do you know, that in a universe so full of wonders, they have managed to invent boredom." - Death in Hogfather
^ Reactie #42 geschreven door Suriv op vrijdag 30 maart 2007 om 15:54:20.
Suriv's avatar
Multiviteit: 7607
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid

Dixit

Dixit thekid op 30/03/2007 15:52:02:

Kwestie van smaak, als het gewoon de layout is die aan te passen valt is een site herschrijven zo "saai" :D


Helemaal mee akkoord :).
^ Reactie #43 geschreven door Simon op vrijdag 30 maart 2007 om 15:59:16.
Simon's avatar
Multiviteit: 3742
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Bedoel je dat je geen stukken code van een vorige site herbruikt?

Ik ben van plan dit ook zo te doen voor mijn nieuwe versie van bellewaerde-walibi (layout bijna klaar :p).
Deze tekst werd het laatst bewerkt voor 0.28 % door Simon op vrijdag 30 maart 2007 om 16:18:54.
^ Reactie #44 geschreven door Suriv op donderdag 12 april 2007 om 10:28:25.
Suriv's avatar
Multiviteit: 7607
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
OK, finale versie staat online: http://www.proceswiki.be

Nu, ik heb er nog wat kleine dingetjes aan veranderd/toegevoegd (zoals opmaak table, ul, ...).

Goed genoeg? :)

Randinformatie

PS Simon, ik win :d
^ Reactie #45 geschreven door thekid op donderdag 12 april 2007 om 10:45:01.
thekid's avatar
Multiviteit: 5273
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
zeg, enig idee waar ik mijn wachtwoord weer kan opvragen :D 'k zou geen flauw idee hebben hoe ik mij juist geregistreerd heb

't is goed gelukt, goed werk, alleen vind ik die zoekknop iets minder gelukt, ie staat zo gecentreerd en niet evengroot als het textvakje erboven, ik zou hem gewoon een normale grootte geven, en hem links of rechts uitlijnen
"Human beings make life so interesting. Do you know, that in a universe so full of wonders, they have managed to invent boredom." - Death in Hogfather
^ Reactie #46 geschreven door Suriv op donderdag 12 april 2007 om 11:35:22.
Suriv's avatar
Multiviteit: 7607
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid

Dixit

Dixit thekid op 12/04/2007 10:45:01:

zeg, enig idee waar ik mijn wachtwoord weer kan opvragen :D 'k zou geen flauw idee hebben hoe ik mij juist geregistreerd heb


Allť gow, speciaal voor jou een nieuwe pagina gemaakt: *klik*. :d

Dixit

Dixit thekid op 12/04/2007 10:45:01:

't is goed gelukt, goed werk, alleen vind ik die zoekknop iets minder gelukt, ie staat zo gecentreerd en niet evengroot als het textvakje erboven, ik zou hem gewoon een normale grootte geven, en hem links of rechts uitlijnen


Kheb het nu gecentreerd en uitgesmeerd over de hele breedte.


~~~~EDIT~~~~
SMG wees me er juist op dat je als je over het menu gaat, er een klein lijntje te zien is, alleen in Opera... het probleem is dat ik niet weet dat weg te werken. :s
De CSS (grote-lappen-code-alarm!)
CODE
  1. a div#menuItem {
  2.         display:block;
  3.         border-bottom:1px solid #778899;
  4.         line-height:20px;
  5.         font-family:Arial,Verdana,Geneva,Helvetica,Sans-serif;
  6.         font-size:13px;
  7.         text-decoration:none;
  8. }
  9. a.menu div#menuSubItem {
  10.         line-height:20px;
  11.         font-size: 12px;
  12.         color: #000000;
  13.         padding-left: 15px;
  14.         padding-top: 2px;
  15.         padding-bottom: 2px;
  16.         text-decoration:none;
  17. }
  18. a.menu:hover div#menuSubItem {
  19.         line-height:20px;
  20.         color:#ffffff;
  21.         background:#4e699b;
  22.         padding-left:15px;
  23.         padding-top:2px;
  24.         padding-bottom:2px;
  25.         text-decoration:none;
  26. }
  27. a.menu:link #menuItem, a:visited #menuItem, a:active #menuItem {
  28.         color:#000000;
  29.         text-decoration:none;
  30.         padding:3px;
  31.         padding-left:10px;
  32.         border-left:solid #778899 5px;
  33. }
  34. a.menu:hover div#menuItem {
  35.         background:#4e699b;
  36.         border-left: solid #778899 5px;
  37.         border-bottom:1px solid #778899;       
  38.         color: #ffffff;
  39.         padding: 3px;
  40.         padding-left: 10px;
  41.         text-decoration:none;
  42.         width:auto;
  43. }

Vreemd genoeg, als ik over text-decoration:none; zet, blijft hij toch doordoen. :s

~~~~EDIT~~~~
SMG heeft het kunnen oplossen, door voor
CODE
  1. a:hover

dit te zetten:
CODE
  1. #content


Thx SMG :).
Deze tekst werd het laatst bewerkt voor 3.08 % door Suriv op donderdag 12 april 2007 om 11:57:29.
^ Reactie #47 geschreven door SMG op donderdag 12 april 2007 om 12:03:35.
SMG's avatar
Multiviteit: 12000
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid

Dixit

Dixit Suriv op 12/04/2007 11:35:22:
Thx SMG :).

Dat is natuurlijk graag gedaan ;)

Randinformatie

Is deels gevonden met de nieuwe webontwikkelingstools van Opera 9.2
Deze tekst werd het laatst bewerkt voor 1.02 % door SMG op donderdag 12 april 2007 om 12:03:51.
^ Reactie #48 geschreven door Simon op donderdag 12 april 2007 om 13:50:22.
Simon's avatar
Multiviteit: 3742
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Ziet er goed uit en die icoontjes vrolijken de boel op :).

Het enige wat ik heb opgemerkt zijn de datums, deze bv.: 2/27/2007. Zou het niet duidelijker zijn als je gewoon 27/2/2007 zou zetten? Of 27 feb. 2007? Want als je nu een bericht plaatst op 12/4 en er staat op je site 4/12, dan is dat toch wel misleidend, maarja, dat is maar een kleinigheid :).

Randinformatie

Proficiat :p, nu hoef ik mij niet meer te haasten :D.
Deze tekst werd het laatst bewerkt voor 4.98 % door Simon op donderdag 12 april 2007 om 13:50:39.
^ Reactie #49 geschreven door Suriv op donderdag 12 april 2007 om 17:33:43.
Suriv's avatar
Multiviteit: 7607
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Ik heb me ook al aan geŽrgerd dat die datums niet juist staan. Maar ASP is niet zo flexibel als PHP, dus ik kan de volgorde niet aanpassen (configuratie van server).

Ik ga daarom een mailtje sturen naar support om te vragen of het mogelijk is :).

~~~~EDIT~~~~
De helpdesk van Combell is snel - kheb een mailtje teruggehad dat dat dus niet zomaar mogelijk is (wat ik al vermoedde) omdat die datumnotatie voor de hele server (shared hosting...) actief is.

Kan ik dat dus manueel via ASP aanpassen?
Deze tekst werd het laatst bewerkt voor 33.95 % door Suriv op donderdag 12 april 2007 om 18:04:20.
^ Reactie #50 geschreven door Simon op donderdag 12 april 2007 om 18:05:50.
Simon's avatar
Multiviteit: 3742
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Ik kan die datums ook niet aanpassen met PHP, de datum wordt zo opgeslaan in MySQL: jjjj-mm-dd.
Wat ik doe is gewoon de eerste 4 tekens opslaan in een variabele, het 6de en 7de en de laatste en die variabelen zet ik dan in de juiste volgorde. Kan je dit zo niet doen in ASP?
^ Reactie #51 geschreven door Suriv op donderdag 12 april 2007 om 18:06:20.
Suriv's avatar
Multiviteit: 7607
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Ja tuurlijk, maar lijkt me dat niet overkill voor zoiets? :s
^ Reactie #52 geschreven door Simon op donderdag 12 april 2007 om 18:08:36.
Simon's avatar
Multiviteit: 3742
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Mja, dat kan, ik plaats dit gewoon allemaal in een functie en dan kan ik om het even welke datum uit de database invoegen.
Je ziet wel wat je doet :).
^ Reactie #53 geschreven door thekid op donderdag 12 april 2007 om 18:47:24.
thekid's avatar
Multiviteit: 5273
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
ge kunt ook formatDateTime(date, vbShortDate / vbLongDate / vbShortTime / vbLongTime) gebruiken (die / staan dus voor de verschillende mogelijkheden, ťh)

ge kunt dan ook nog voor een oplossing zorgen ivm een eventuele engelstalige datumnotatie (hangt er vanaf hoe hun Serverlocatie is ingesteld, en servertaal)

formatDateTime(date, vbShortDate) = mm/dd/yyyy
formatDateTime(date, vbLongDate) = weekdayname dd monthname yyyy
formatDateTime(time, vbShortTime) = HH:MM
formatDateTime(time, vbLongTime) = HH:MM:SS

je kan ook verplicht een locatie opgeven in asp, denk dat het iets te maken heeft met sessionID, maar 'k ga da eens moeten opzoeken, 't is al lang geleden dat ik dit nog nodig heb gehad :D

*edit*
LCID, was het dus duidelijk vergeten, kijk hier anders eens ;)
http://www.w3schools.com/asp/showasp.asp?filename=demo_lcid

en nog eens zoeken

Dixit

Deze tekst werd het laatst bewerkt voor 7.24 % door thekid op donderdag 12 april 2007 om 18:51:52.
"Human beings make life so interesting. Do you know, that in a universe so full of wonders, they have managed to invent boredom." - Death in Hogfather
^ Reactie #54 geschreven door Suriv op donderdag 12 april 2007 om 18:59:26.
Suriv's avatar
Multiviteit: 7607
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid

Dixit

Dixit thekid op 12/04/2007 18:47:24:

*edit*
LCID, was het dus duidelijk vergeten, kijk hier anders eens ;)
http://www.w3schools.com/asp/showasp.asp?filename=demo_lcid

en nog eens zoeken

Dixit



Magnifiek, het werkt :).
^ Reactie #55 geschreven door thekid op donderdag 12 april 2007 om 19:00:49.
thekid's avatar
Multiviteit: 5273
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
my pleasure ;)
"Human beings make life so interesting. Do you know, that in a universe so full of wonders, they have managed to invent boredom." - Death in Hogfather
^ Reactie #56 geschreven door Suriv op donderdag 12 april 2007 om 22:51:52.
Suriv's avatar
Multiviteit: 7607
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Der zit toch nog een probleempje aan wi:
sinds ik .lcid = 2067 toegevoegd heb, wordt er verkeerd naar de database geschreven. Kijk maar eens naar de datums van de laatst toegevoegde. Ipv "12/4/2007" naar de database te schrijven, schrijft hij "4/12/2007" opeens :s.
^ Reactie #57 geschreven door thekid op vrijdag 13 april 2007 om 00:34:09.
thekid's avatar
Multiviteit: 5273
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
ja, je kan dat oplossen door

clng(date) op te slaan, 't is dan een numerieke waarde
om dan terug naar datum notatie te gaan doe je dan gewoon cdate(clng(databaseobject("datum")))

;)
"Human beings make life so interesting. Do you know, that in a universe so full of wonders, they have managed to invent boredom." - Death in Hogfather
^ Reactie #58 geschreven door Suriv op vrijdag 13 april 2007 om 09:23:25.
Suriv's avatar
Multiviteit: 7607
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Is dat niet het een beetje forceren, verkeerde typen in je database opslaan?
^ Reactie #59 geschreven door thekid op vrijdag 13 april 2007 om 09:59:44.
thekid's avatar
Multiviteit: 5273
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
verkeerde typen? een datum is zowieso een integer value :D, ik kies eigenlijk meestal voor het bewaren als numerieke waarde, er kan zoveel minder mislopen, dit nr is voor gelijk welknen webserver hetzelfde, hť, want niet altijd kan gezegd zijn van gewone datums naar de db te schrijven, zoals je ondervonden hebt.

Het tweede mogelijke dat je kan doen, is je LCID terug naar het formaat te zetten dat het origineel stond alvorens te bewaren, en na het bewaren opnieuw het LCID op BelgiŽ plaatsen.

Toch vind ik een datum als zijn integer waarde op te slaan 't best :D, kwestie van gewoonte zekers :D BTW, da's toch een MySQL database van u, waarop dit draait, of werk je met een ander soort DB?
"Human beings make life so interesting. Do you know, that in a universe so full of wonders, they have managed to invent boredom." - Death in Hogfather
  • RSS
  • Eerste ongelezen reactie
  • Plaats een reactie
  • Abonneer mij
  • Onderwerp sluiten