Multidesk.be » Forums » ASP » SQL fout?? (gesloten)

Helpinformatie
Dit onderwerp bevindt zich in het archief.
Het is bijgevolg niet mogelijk er nog op te reageren.
  • Pagina
  • 1 van 1
  • RSS
  • Eerste ongelezen reactie
  • Plaats een reactie
  • Abonneer mij
  • Onderwerp sluiten
0 gasten lezen dit onderwerp.
^ Onderwerp geschreven door Suriv op woensdag 20 december 2006 om 12:10:37.
Suriv's avatar
Multiviteit: 7607
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Hier ben ik weer met een lading foutmeldingen:d

Ik probeer een table te updaten zo:

ASP
  1. strBoolean1 = request.form("rdiBoolean1")
  2.  
  3. blnBoolean1 = false
  4. if strBoolean1 = "true" then blnBoolean1 = true
  5.  
  6. set conn = server.CreateObject("ADODB.connection")
  7. db = application("dbUsers")
  8. conn.open db
  9.  
  10. sql = "UPDATE tblTabel SET "
  11. sql = sql & "Field1='" & strString1 & "',"
  12. sql = sql & "Field2='" & strString2 & "',"
  13. sql = sql & "Field3=" & blnBoolean1 & ","
  14. sql = sql & "Field4='" & strString4 & "' "
  15. sql = sql & "WHERE Username='" & strUsername & "'"
  16. conn.Execute sql
  17.  
  18. conn.close
  19.  
  20. set conn = nothing


Zoals we gewend zijn werkt dat weer niet: error:
Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80040E10)
[Microsoft][ODBC Microsoft Access-stuurprogramma] Er zijn te weinig parameters. Het verwachte aantal is: 1.


Wanneer ik de lijn sql = sql & "Field3=" & blnBoolean1 & "," verwijder, is het probleem "opgelost". Buiten het feit dan dat er een waarde niet in de table is toegevoegd.

In de tabel is het bewust Field4 van het type Yes/No, met Format: True/False.

Heeft iemand hier een oplossing voor? Thx alvast :)

EDIT:
Als ik sql = sql & "Field3=" & blnBoolean1 & "," vervang door sql = sql & "Field3=true,", werkt het wel :s
Deze tekst werd het laatst bewerkt voor 5.88 % door Suriv op woensdag 20 december 2006 om 12:13:50.
^ Reactie #1 geschreven door Martijn op woensdag 20 december 2006 om 12:16:42.
Martijn heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 13785
Beheerder
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Plaats de waarde van blnBoolean1 eens tussen enkele quotes. Als dat niet helpt, probeer dan de waarde van blnBoolean1 te casten naar een String.
Met vriendelijke groeten,
Martijn Wouters
^ Reactie #2 geschreven door Suriv op woensdag 20 december 2006 om 12:23:27.
Suriv's avatar
Multiviteit: 7607
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Had ik al geprobeerd; maar helaas geen resultaar :(.

Met sql = sql & "Field3='" & blnBoolean1 & "'," krijg ik error:
Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80040E07)
[Microsoft][ODBC Microsoft Access-stuurprogramma] Gegevenstypen komen niet overeen in criteriumexpressie.
.

Met sql = sql & "Field3=" & cbool(blnBoolean1) & "," en sql = sql & "Field3=" & cstr(blnBoolean1) & "," krijg ik weer error:
Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80040E10)
[Microsoft][ODBC Microsoft Access-stuurprogramma] Er zijn te weinig parameters. Het verwachte aantal is: 1.


Jammer...
^ Reactie #3 geschreven door Martijn op woensdag 20 december 2006 om 12:27:32.
Martijn heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 13785
Beheerder
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Print de query eens uit en probeer die uit te voeren.
Met vriendelijke groeten,
Martijn Wouters
^ Reactie #4 geschreven door Suriv op woensdag 20 december 2006 om 12:31:31.
Suriv's avatar
Multiviteit: 7607
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Hoe doe je dat?
Deze tekst werd het laatst bewerkt voor 9.09 % door Suriv op woensdag 20 december 2006 om 12:31:46.
^ Reactie #5 geschreven door thekid op woensdag 20 december 2006 om 13:45:20.
thekid's avatar
Multiviteit: 5273
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
0 en 1 gebruiken lost het meestal op hoor suriv

0 = false
1 = true
"Human beings make life so interesting. Do you know, that in a universe so full of wonders, they have managed to invent boredom." - Death in Hogfather
^ Reactie #6 geschreven door Suriv op woensdag 20 december 2006 om 14:44:02.
Suriv's avatar
Multiviteit: 7607
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Zo te zien wel... thx thekid (wtg)
  • Pagina
  • 1 van 1
  • RSS
  • Eerste ongelezen reactie
  • Plaats een reactie
  • Abonneer mij
  • Onderwerp sluiten