Multidesk.be » Forums » ASP » database (gesloten)

Helpinformatie
Dit onderwerp bevindt zich in het archief.
Het is bijgevolg niet mogelijk er nog op te reageren.
  • Pagina
  • 1 van 1
  • RSS
  • Eerste ongelezen reactie
  • Plaats een reactie
  • Abonneer mij
  • Onderwerp sluiten
0 gasten lezen dit onderwerp.
^ Onderwerp geschreven door Suriv op donderdag 21 september 2006 om 21:34:17.
Suriv's avatar
Multiviteit: 7607
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Kben eens begonnen met ASP.NET in VS2005 :d

Nuja, kmoe dus een database aanspreken (ADO.NET)....
Via een weinig uitleg op W3schools.com heb ik dan een -euhm- scriptje....

Dit in mn default.aspx.vb:
CODE
  1. Partial Class _Default
  2.     Inherits System.Web.UI.Page
  3.  
  4.     Public dbconn As System.Data.OleDb.OleDbConnection
  5.     Public dbcomm As System.Data.OleDb.OleDbCommand
  6.     Public dbread As System.Data.OleDb.OleDbDataReader
  7.     Public sql, strData As String
  8.  
  9.     Sub Page_Load()
  10.         dbconn = New System.Data.OleDb.OleDbConnection("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;data source=" & Server.MapPath("database.mdb"))
  11.         dbconn.Open()
  12.         sql = "SELECT Proces FROM tblTabel"
  13.         dbcomm = New System.Data.OleDb.OleDbCommand(sql, dbconn)
  14.         dbread = dbcomm.ExecuteReader()
  15.         strData = dbread.Item("Field1")
  16.         dbconn.Close()
  17.         dbread.Close()
  18.     End Sub
  19. End Class


Nuja, kzou nu moeten strData ergens in default.aspx krijgen. Maar als ik in default.aspx dit zet:
CODE
  1. <%response.write(strData)%>

Dan krijg ik error dat strData niet gedeclareerd is.

Het bovenstaande in de veronderstelling dat strData wel degelijk de uitgelezen data van een veld in de database bevat.

Moest er iemand deze code fzo kunnen verbeter, of een tutorial voor ADO.NET weten te geven, laat het me weten eh :)
^ Reactie #1 geschreven door Martijn op vrijdag 22 september 2006 om 09:42:27.
Martijn heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 13785
Beheerder
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Probeer eens om strData op te vullen met een waarde voor je de Class erin zet.
Met vriendelijke groeten,
Martijn Wouters
^ Reactie #2 geschreven door thekid op vrijdag 22 september 2006 om 12:07:13.
thekid's avatar
Multiviteit: 5273
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
of kweet et het niet meer direct, maar probeer eens je variabelen apart te declareren, ipv op 1 lijn, vb doet daar nl soms rare dingen mee als je ze op 1 lijn schrijft :d
"Human beings make life so interesting. Do you know, that in a universe so full of wonders, they have managed to invent boredom." - Death in Hogfather
^ Reactie #3 geschreven door Suriv op vrijdag 22 september 2006 om 18:19:00.
Suriv's avatar
Multiviteit: 7607
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid

Dixit

Dixit Martijn op 22/09/2006 09:42:27:

Probeer eens om strData op te vullen met een waarde voor je de Class erin zet.


Hoe bedoel je? :$

PS variabelen op 1 lijn helpt niet :(

Ik krijg gwn een lege strData....
^ Reactie #4 geschreven door Martijn op vrijdag 22 september 2006 om 20:15:40.
Martijn heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 13785
Beheerder
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Variabele declareren, dan class includen en dan de variabele printen.
Met vriendelijke groeten,
Martijn Wouters
^ Reactie #5 geschreven door Suriv op vrijdag 22 september 2006 om 20:17:34.
Suriv's avatar
Multiviteit: 7607
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Huh??
Mn variabele is toch al gedeclareerd in default.aspx.vb? Class includen? Versta ik niet...
^ Reactie #6 geschreven door Martijn op vrijdag 22 september 2006 om 20:42:53.
Martijn heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 13785
Beheerder
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Je hebt ergens die response.write staan. Daarboven zet (of include) je ergens je class? Daarboven kan je eens proberen die variabele te declareren, zodat die ook buiten de klasse reeds bestaat.
Met vriendelijke groeten,
Martijn Wouters
^ Reactie #7 geschreven door Suriv op vrijdag 22 september 2006 om 20:59:09.
Suriv's avatar
Multiviteit: 7607
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Dit is default.aspx:
CODE
  1. <%@ Page Language="VB" AutoEventWireup="false" CodeFile="default.aspx.vb" Inherits="_Default" %>
  2. <%@ Import Namespace="System.Data.OleDb" %>
  3.  
  4. <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
  5.  
  6. <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" >
  7.  
  8. <head id="html_head" runat="server">
  9.     <title>Unititled</title>
  10. </head>
  11.  
  12. <body>
  13.    
  14.     <% response.write("strData =" & strdata) %>
  15.    
  16. </body>
  17.  
  18. </html>


Volgens mij is die class dus wel ge´nclude....
^ Reactie #8 geschreven door Martijn op zaterdag 23 september 2006 om 13:10:33.
Martijn heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 13785
Beheerder
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Ik ken zelf geen ASP.net, maar wat ik bedoelde was dit:

CODE
  1. <%@ Page Language="VB" AutoEventWireup="false" CodeFile="default.aspx.vb" Inherits="_Default" %>
  2. <%
  3.  
  4. Dim strData as String
  5. strData = "test"
  6.  
  7. %>
  8. <%@ Import Namespace="System.Data.OleDb" %>
  9.  
  10. <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
  11.  
  12. <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" >
  13.  
  14. <head id="html_head" runat="server">
  15.     <title>Unititled</title>
  16. </head>
  17.  
  18. <body>
  19.    
  20.     <% response.write("strData =" & strdata) %>
  21.    
  22. </body>
  23.  
  24. </html>


Weet echter niet of dit wel toegelaten/correct is...
Met vriendelijke groeten,
Martijn Wouters
^ Reactie #9 geschreven door Suriv op maandag 25 september 2006 om 07:58:06.
Suriv's avatar
Multiviteit: 7607
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Met bovenstaande code geeft strData idd "test" aan.
^ Reactie #10 geschreven door Martijn op maandag 25 september 2006 om 09:34:17.
Martijn heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 13785
Beheerder
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Betekent dus dat die klasse ofwel niet uitgevoer wordt ofwel de parameterwaarde niet doorgeeft.
Met vriendelijke groeten,
Martijn Wouters
^ Reactie #11 geschreven door Suriv op maandag 25 september 2006 om 18:21:52.
Suriv's avatar
Multiviteit: 7607
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Nogthans staat er in default.aspx:
CODE
  1. <%@ Page Language="VB" AutoEventWireup="false" CodeFile="default.aspx.vb" Inherits="_Default" %>

dus....:s
  • Pagina
  • 1 van 1
  • RSS
  • Eerste ongelezen reactie
  • Plaats een reactie
  • Abonneer mij
  • Onderwerp sluiten