Multidesk.be » Forums » C en C++ » c++ (gesloten)

Helpinformatie
Dit onderwerp bevindt zich in het archief.
Het is bijgevolg niet mogelijk er nog op te reageren.
  • Pagina
  • 1 van 1
  • RSS
  • Eerste ongelezen reactie
  • Plaats een reactie
  • Abonneer mij
  • Onderwerp sluiten
0 gasten lezen dit onderwerp.
^ Onderwerp geschreven door fearless op dinsdag 7 februari 2006 om 20:09:21.
fearless heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 56
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
hallo allemaal ik wou vragen of iemand van jullie deze oefening in c kan omzetten het is me gewoon niet gelukt krijg constant defaulten en nog wat van die crashen ik zou het apprecieren als iemand het voor mijn kan oplossen en bedankt





OEFENING
Omschrijving:
Een eigen lottospel (bingospel) met eigen regels, waarbij verschillende spelers kunnen deelnemen. Het spel gaat als volgt: elke deelnemer geeft 10 cijfers op, het doel is om deze zo snel mogelijk weg te krijgen. Een cijfer wordt geschrapt wanneer dit in de officiële lotto aan bod is gekomen.
Wie eerst zijn cijfers weg heeft is gewonnen en krijgt de “pot”. Indien er meerdere deelnemers tegelijkertijd hun cijfers weg hebben wordt de pot verdeeld onder deze winnende deelnemers.

Uitwerking:
Zorg voor een gebruiksvriendelijke omgeving met menu’s met opvang van fouten.
Mogelijkheden die in het programma moeten zitten:

· Een bestand wordt gemaakt waarin alle deelnemers 10 cijfers kunnen ingeven tussen 1 en 42.
· Dit bestand kan aangepast worden:
o Nieuwe deelnemers bijvoegen
o Deelnemers verwijderen (enkel mogelijk na winstuitdeling)
§ (bij uitzonderlijke gevallen (sterfgeval of dergelijke) wordt het bedrag van de deelnemer aan zijn erfgenamen gegeven + 10% van de huidige pot). Alle deelnemers worden ingelicht.
§ Indien iemand weigert te betalen wordt hij geschrapt, is hij zijn geld kwijt en worden al de overige deelnemers gewaarschuwd.
o Deelnemers aanpassen van cijfers (enkel mogelijk na winstuitdeling)
· De cijfers van de officiële zaterdaglotto worden gebruikt om het spel onpartijdig te houden. Het reservecijfer telt niet mee. Telkens worden de cijfers “geschrapt” die bij de deelnemers staan.
· Het moet mogelijk zijn om volgende lijsten weer te geven /af te drukken / in Excel bestand op te slaan (gebruik tab als scheidingsteken en sla op als .xls):
o Een overzicht van alle deelnemers met alle cijfers en de geschrapte cijfers.
o Een overzicht van de trekkingen van de weken.
o Het huidige bedrag dat in de pot zit.
o De top 10 van de winnende deelnemers
· De beheerder heeft extra mogelijkheden in het spel dankzij een paswoord beveiliging.
· Elke deelnemer moet wekelijks een bedrag geven te bepalen door de beheerder en enkel aan te passen door de beheerder (enkel mogelijk na winstuitdeling).
· De beheerder geeft de lottocijfers in en houdt controle over de betalingen.
· De beheerder houdt de boekhouding bij in een apart bestand. Elke deelnemer moet tegen vrijdag voor de trekking betaald hebben.
· Bij het begin van een nieuwe pot wordt onmiddellijk voor 2 weken betaald.
· Van zodra er een winnaar is wordt iedereen ingelicht per mail. De winnaars ontvangen hun winst.
· Maak een linked list met daarin de naam van de deelnemer en het aantal geschrapte cijfers. Aflopend gesorteerd op het aantal geschrapte cijfers.
· Betalingen en ontvangsten kunnen cash gebeuren of via een overschrijving naargelang de deelnemer zijn voorkeur.

Uitbreiding: De bedragen worden telkens op een rekening gezet van de beheerder, de interesten worden aan de beheerder gegeven. Bereken deze interest.
^ Reactie #1 geschreven door Martijn op dinsdag 7 februari 2006 om 21:24:07.
Martijn heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 13785
Beheerder
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Ik ken zelf niets van C en aanverwanten, maar het zou je een stuk verder helpen om 1 je reeds bestaande code bij te voegen en 2 te zeggen in welke taal de code net geschreven moet worden (in de titel zeg je C++ in je tekst C)...

Je zal toch wel ergens geraken hé ;).
Met vriendelijke groeten,
Martijn Wouters
^ Reactie #2 geschreven door thekid op woensdag 8 februari 2006 om 11:54:51.
thekid's avatar
Multiviteit: 5273
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
en ook belangrijk, moet je enkel de classes hebben die dit moeten mogelijk maken, of moet je het effectief met een gui erbij maken?

+ hoeveel tijd heb je gekregen van school? en inderdaad, is het in C++, C of evt in C#?
"Human beings make life so interesting. Do you know, that in a universe so full of wonders, they have managed to invent boredom." - Death in Hogfather
^ Reactie #3 geschreven door fearless op woensdag 8 februari 2006 om 13:45:32.
fearless heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 56
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
ja ge moet het eigenlijk in c++ zetten dus met

#include <stdio.h>
#include <string.h>
#include <ctype.h>

int main(void)

enzooovorot
Deze tekst werd het laatst bewerkt voor 61.19 % door fearless op woensdag 8 februari 2006 om 13:47:00.
^ Reactie #4 geschreven door thekid op woensdag 8 februari 2006 om 13:55:08.
thekid's avatar
Multiviteit: 5273
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
wow ge zit al zóo verre :D

ik ken persoonlijk niks van GUI in C++, maar 'k zou wel de verwerkingsclassen erond kunnen schrijven (of toch het gedeelte dat niet overduidelijk is;))

vanavond dan waarschijnlijk wel ergens... 'k ga nog eens een C++ compiler etc moeten bovenhalen dan...
"Human beings make life so interesting. Do you know, that in a universe so full of wonders, they have managed to invent boredom." - Death in Hogfather
^ Reactie #5 geschreven door fearless op woensdag 8 februari 2006 om 20:50:23.
fearless heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 56
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
merci dat je voor mij moeite doet maar dit is echt niet gemakkelijk der mee dat ik hulp vraag en tis ook wel een groot oefening waarbij de kans groot is dat je veel fouten kunt maken :pmar ja ik hoop dat j ehet kunt oplossen en nog is bedankt
^ Reactie #6 geschreven door thekid op woensdag 8 februari 2006 om 23:53:22.
thekid's avatar
Multiviteit: 5273
Moderator
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
'k heb nu net de klasse indeling gedaan, en op basis van waar ik tot nog toe zit, valt dit in het eerste opzicht vrij eenvoudig te programmeren...

Linked lists heb ik wel nog nooit toegepast in C++ (maar heb er wel ervaring mee in java, dus 't zal eventjes opfrissen zijn)... Mag dit toevallig niet met een database werken?

't zou zoveel eenvoudiger zijn :D Als webdesign project dus wel uitermate geschikt, maar voor een C++ vind ik da wel redelijk smerig, zekers als ge seriële bestanden moet gebruiken, 't is zoveel eenvoudiger met SQL...

enfin, 'k ga nog een beetje doordoen :D
"Human beings make life so interesting. Do you know, that in a universe so full of wonders, they have managed to invent boredom." - Death in Hogfather
^ Reactie #7 geschreven door een gast op donderdag 9 februari 2006 om 19:00:34.
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
je zet het toch in c wright
???
^ Reactie #8 geschreven door Dreams op zaterdag 11 maart 2006 om 15:14:30.
Dreams' avatar
Multiviteit: 3479
In Search of Sunrise...
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
CODE
  1. #include<stdio.h>
  2. #include<stdlib.h>
  3. #include<string.h>
  4.  
  5. typedef struct speler{
  6.         char naam[30];
  7.         char email[30];
  8.         int  cijfers;
  9. }SPELER;
  10.  
  11. void welkom(void);
  12. void maak_speler(void);
  13.  
  14.  
  15. int main(void)
  16. {
  17. // SPELER *kop, *staart, x;
  18.  
  19.  welkom();
  20.  maak_speler();
  21.  
  22.  return 0;
  23. }
  24.  
  25. void welkom(void)
  26. {
  27.  printf(" Welkom bij het Lotto Spel \n");
  28.  printf("|-------------------------|\n");
  29. }
  30.  
  31. void maak_speler(void)
  32. {
  33.  FILE*f;
  34.  
  35.  SPELER *x;
  36.  int i;
  37.  f=fopen("spelers.txt","a+");
  38.  
  39.  x=malloc(sizeof(SPELER));
  40.  printf("\nGeef uw naam in: ");
  41.  scanf("%s",x->naam);
  42.  fprintf(f,"[%s]",x->naam);
  43.  fflush(stdin);
  44.  
  45.  printf("Geef uw e-mail in: ");
  46.  scanf("%s",x->email);
  47.  fflush(stdin);
  48.  fprintf(f,"[%s] ",x->email);
  49.  
  50.  for(i=0;i<10;i++)
  51.   {
  52.         printf("Geef het %d de getal in: ",i+1);
  53.          scanf("%d",&x->cijfers);
  54.          if(x->cijfers>)
  55.  
  56.           {
  57.         printf("Te groot getal, Geef opnieuw het %d de getal in: ",i+1);
  58.                 scanf("%d",x->cijfers);
  59.                 fprintf(f,"%d-",x->cijfers);
  60.                 }
  61.           fprintf(f,"%d-",x->cijfers);
  62.           fflush(stdin);
  63.           }
  64.         fprintf(f,"\n");
  65.         fclose(f);
  66.   }



Kan er mij iemand hier mee helpen, zit vast en weet niet hoe ik het moet oplossen het is de oefening lotto die boven op staat



Opmerking van de crew

Even je code tussen code-tags geplaatst ;).
Martijn
Deze tekst werd het laatst bewerkt voor 0.44 % door Martijn op zondag 12 maart 2006 om 14:59:01.
WARNING: Post may contain irony: discontinue use if experiencing mood swings, nausea or elevated blood pressure
^ Reactie #9 geschreven door fearless op zondag 12 maart 2006 om 15:07:48.
fearless heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 56
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Is het ook mogelijk om de oefening verder te maken zal het echt apprecieren merci
^ Reactie #10 geschreven door NightCreature op maandag 13 maart 2006 om 08:17:13.
NightCreature's avatar
Multiviteit: 1196
MSc.
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
CODE
  1.     if(x->cijfers>
  2.  
  3.       {

Hier is iets weggevallen volgens mij
I need thought completion.
Shaders, een beetje vreemd maar wel lekker (voor de ogen dan he)
2.83Ghz Q9550 HD4850 512MiB 4GiB 1333Mhz DDR3 RAM
http://paulintheuk.blogspot.com
FE Programmer @ Codemasters (Front End)
^ Reactie #11 geschreven door fearless op maandag 13 maart 2006 om 17:09:58.
fearless heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 56
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
kan je de oefening maken ?
of moet ik ook wat maken maar zoals ik het zei tis geen gemakkelijke oefening tis in ieder geval een lange oefening en wat bedoel je mee dat het is weggevallen? en thnx btw
^ Reactie #12 geschreven door Dreams op donderdag 30 maart 2006 om 11:24:14.
Dreams' avatar
Multiviteit: 3479
In Search of Sunrise...
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
weet er iemand hoe je de getallen kunt verwijderen die opgegeven zijn ??

Opmerking van de crew

Dit heeft niets meer met de originele vraag te maken.
Start een nieuw onderwerp in de correcte categorie zodat alles overzichtelijk blijft ;).
Martijn
WARNING: Post may contain irony: discontinue use if experiencing mood swings, nausea or elevated blood pressure
  • Pagina
  • 1 van 1
  • RSS
  • Eerste ongelezen reactie
  • Plaats een reactie
  • Abonneer mij
  • Onderwerp sluiten