Multidesk.be » Forums » Java » cannot resolve symbol (gesloten)

Helpinformatie
Dit onderwerp bevindt zich in het archief.
Het is bijgevolg niet mogelijk er nog op te reageren.
  • Pagina
  • [1]
  • 2
  • RSS
  • Eerste ongelezen reactie
  • Plaats een reactie
  • Abonneer mij
  • Onderwerp sluiten
0 gasten lezen dit onderwerp.
^ Onderwerp geschreven door een gast op vrijdag 13 mei 2005 om 22:35:50.
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Ik heb een raar probleem met java.

Als ik in een programma (kleine oefening) een object aanmaak dat gebasseerd is op een apparte klasse (dat in dezelfde directory staat) wordt deze bij het compileren blijkbaar niet gevonden.

foutmelding is \" cannot resolve symbol\".

Het rare is dat ik het probleem op ťťn pc heb, op andere werkt het wel, dus aan de code zelf kan het niet liggen (heb zelf een voorbeeld uit cursus van \'t school geprobeerd).
Ik heb al geprobeerd om de java sdk opnieuw te installeren maar zonder succes.

Iemand een idee wat het probleem kan zijn?

gs
^ Reactie #1 geschreven door rObkE op vrijdag 13 mei 2005 om 22:38:04.
rObkE heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 3765
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Met welke editor/IDE?
Doe eens gewoon "javac mijnPackage.mijnKlasse.java" (zonder aanhalingstekens) in de terminal.

Edit: javac bedoelde ik inderdaad. (bonk)
Deze tekst werd het laatst bewerkt voor 22.81 % door rObkE op zondag 15 mei 2005 om 18:03:59.
^ Reactie #2 geschreven door een gast op vrijdag 13 mei 2005 om 23:04:48.
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Ik gebruik eclipse, maar heb al geprobeerd in via de command prompt ook
File kan niet gecompileerd worden, dus heb nog geen klasse, en de source

javac test.java geeft die foutmelding dus.

Om een of andere bizarre reden worden de klassen in diezelfde directory dus niet gevonden ofzo (waar de compiler toch het eerst gaat zoeken dacht ik)

gs
^ Reactie #3 geschreven door rObkE op vrijdag 13 mei 2005 om 23:11:47.
rObkE heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 3765
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Dan zal er iets mis zijn met het classpath van uw systeem. :)
Maar, er vanuit gaande dat je Windows gebruikt, ik ken niks van Windows. :)
Der zal hier wel iemand anders u verder helpen...
^ Reactie #4 geschreven door Dendeze op zaterdag 14 mei 2005 om 11:30:12.
Dendeze's avatar
Multiviteit: 1695
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
wat bij mij meestal werkt als ik zo een foutmelding krijg:

code copieren en hetzelfde project aanmaken en de code daarin plakken
en dat project compileren, dit is bij mij steeds gelukt
^ Reactie #5 geschreven door een gast op zaterdag 14 mei 2005 om 18:37:11.
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Na wat gepruts en alles van java opnieuw te hebben geÔnstalleerd lukt het me (voorlopig toch) te compileren via command prompt.
Met Eclipse wil het maar niet lukken, ook niet na het aanmaken van een nieuwe workspace en daarin de .java files en classes copieren naar nieuw project.

(van de classes waar ik objecten wil van maken heb ik geen source, enkel de .class)

gs
^ Reactie #6 geschreven door Tom op zondag 15 mei 2005 om 17:38:30.
Tom's avatar
Multiviteit: 254
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid

Dixit

Gast (op 13/05/2005 23:04:48) zei:
Ik gebruik eclipse, maar heb al geprobeerd in via de command prompt ook
File kan niet gecompileerd worden, dus heb nog geen klasse, en de source

javac test.java geeft die foutmelding dus.

Om een of andere bizarre reden worden de klassen in diezelfde directory dus niet gevonden ofzo (waar de compiler toch het eerst gaat zoeken dacht ik)

gs


javac *.java
^ Reactie #7 geschreven door gs op zondag 15 mei 2005 om 18:03:49.
gs heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 11
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Wat bedoel je juist?

Via command prompt lukt het me nu, blijkt momenteel enkel nog een eclipse probleem te zijn. (ben vrij nieuw in Eclipse, java over het algemeen eigelijk).

Nu is het blijkbaar nog enkel Eclipse die geen classes in dezelfde directory/project herkent bij het compileren.

Alvast bedankt voor de hulp.

gs
^ Reactie #8 geschreven door gs op woensdag 25 mei 2005 om 00:21:44.
gs heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 11
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Geen Eclipse gebruikers?
Of heb ik een te eigenaardig probleem?
^ Reactie #9 geschreven door pke op woensdag 25 mei 2005 om 09:34:03.
pke heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 161
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid

Dixit

gs (op 15/05/2005 18:03:49) zei:
Nu is het blijkbaar nog enkel Eclipse die geen classes in dezelfde directory/project herkent bij het compileren. gs


Hoe bedoel je juist?
Krijg je al een fout als je een bepaald object wilt aanmaken van zo'n Object waar je enkel de class-file van hebt gekregen?
Komt daar dan zo'n rood lijntje onder?
Staan de class-files wel binnen hetzelfde package? import juist gedaan?

Of situeert het probleem zich op niveau van compilatie? ttz. er zijn geen warnings meer...

Ik heb in het begin ook beetje op Eclipse zitte vloeken maar nu loopt dat vlotjes...
Purple Dynamite
Steeds het laatste nieuws, interactiviteit, games, .....
Visit www.anderlecht-online.be !!!!
^ Reactie #10 geschreven door gs op woensdag 25 mei 2005 om 18:09:22.
gs heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 11
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Ik heb al geprobeerd om de files gewoon bij in de directory van dat project te copieren (waar alle andere files staan) en geprobeerd om vanuit de verkenner te slepen naar eclipse.

Als ik in mijn code een nieuw object aanmaak dat betrekking heeft op de class krijg ik inderdaad er een rood lijntje onder.
Normaal krijg ik als ik het aangemaakte object verder nog wil gebruiken telkens een lijstje met mogelijke methodes en variabelen, hier dus ook niet).

Als ik dan wil uitvoeren als java application krijg ik eerst een popup met de melding dat het project fouten bevat en de vraag of ik wil doorgaan.

Daarna komt onderaan bij de tab 'Console' volgende fout

Dixit

java.lang.Error: Unresolved compilation problems:
SimpelReader cannot be resolved or is not a type
SimpelReader cannot be resolved or is not a type
SimpelWriter cannot be resolved or is not a type
SimpelWriter cannot be resolved or is not a type

at FileUtils.copy(FileUtils.java:13)
at FileUtils.main(FileUtils.java:46)
Exception in thread "main"


(en ja, het moet Simpel.. zijn en niet Simple)

Compileren en uitvoeren met javac en java in een command prompt lukt wel.

Ik gebruik Eclipse nog niet lang, dus ik zal waarschijnlijk wel zelf iets fout doen, maar wat...

gs
^ Reactie #11 geschreven door pke op woensdag 25 mei 2005 om 21:25:14.
pke heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 161
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Importeren:

- In Package Explorer staan
- RMK op het package waar je de class-files wilt toevoegen
- Import
- Hier kan je dan File System kiezen - Next
- Juiste files aanvinken
- Finish

Normaal zou je dan gn problemen meer mogen hebben.
Je moet die classes dan ook niet importeren aangezien ze binnen hetzelfde package staan ....

Btw werk je met packages? want anders heeft mijn uitleg natuurlijk niet veel zin :p

Succes
Purple Dynamite
Steeds het laatste nieuws, interactiviteit, games, .....
Visit www.anderlecht-online.be !!!!
^ Reactie #12 geschreven door gs op vrijdag 27 mei 2005 om 22:13:14.
gs heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 11
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
nee, werk niet met packages, alhoewel in eclipse alles in een map (default package) staat. Eigelijk ken ik niks van packages, zo ver gevorderd ben ik nog niet in java :-$
^ Reactie #13 geschreven door gs op vrijdag 27 mei 2005 om 22:24:44.
gs heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 11
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
ahja, en via import op (default package) blijkt ook niet te werken.
^ Reactie #14 geschreven door pke op zaterdag 28 mei 2005 om 08:44:39.
pke heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 161
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
kan je is zeggen wat er in default package staat van classes

en dan ook de foutieve regel(s) code ....
Purple Dynamite
Steeds het laatste nieuws, interactiviteit, games, .....
Visit www.anderlecht-online.be !!!!
^ Reactie #15 geschreven door gs op zaterdag 28 mei 2005 om 12:27:31.
gs heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 11
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
Aan die packages kan ik niet goed aan uit in eclipse.

Ik heb wel een voorbeeld project (incl workspace) in een zip-file online gezet, misschien dat dit kan helpen?

http://www.gsnet.be/eclipsetest.zip

er zit ook de documentatie over de classes die ik wil gebruiken bij in het word document.
Deze tekst werd het laatst bewerkt voor 18.58 % door gs op zaterdag 28 mei 2005 om 12:28:39.
^ Reactie #16 geschreven door pke op zaterdag 28 mei 2005 om 17:15:58.
pke heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 161
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
vrť louche ...
kzen er is wa op aant zoeken ...
tga iet stoem zijn ...
Purple Dynamite
Steeds het laatste nieuws, interactiviteit, games, .....
Visit www.anderlecht-online.be !!!!
^ Reactie #17 geschreven door pke op zaterdag 28 mei 2005 om 17:21:05.
pke heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 161
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
als ik het gewoon run dan voert hij dat bij mij wel uit hoor
maar die rode lijntjes blijven wel staan ...
strange
Purple Dynamite
Steeds het laatste nieuws, interactiviteit, games, .....
Visit www.anderlecht-online.be !!!!
^ Reactie #18 geschreven door pke op zaterdag 28 mei 2005 om 17:27:35.
pke heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 161
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
blijkbaar toont hij enkel de .java files in de package explorer
Je kan alles terugvinden als je een Navigator view neemt
Hoe dat het komt dat die rode lijntjes blijven staan dat weet ik nog niet ....

CODE
  1. SimpelWriter: [Testje_01.txt] gecreŽerd
  2. SimpelWriter: [eerste regel] weggeschreven
  3. SimpelWriter: [newLine] weggeschreven
  4. SimpelWriter: [newLine] weggeschreven
  5. SimpelWriter: [newLine] weggeschreven
  6. SimpelWriter: [vierde regel] weggeschreven
  7. SimpelWriter: [vijfde regel] weggeschreven
  8. SimpelWriter: afgesloten
  9. SimpelWriter: ERROR [poging te schrijven in een afgesloten bestand] kon niet geschreven worden
  10. Opgevraagde filenaam :Testje_01.txt
  11. SimpelWriter: ERROR [Testje***txt] kon niet gecreŽerd worden
  12. SimpelWriter: ERROR [eerste regel] kon niet geschreven worden
  13. SimpelWriter: ERROR kon niet afgesloten worden
  14. Opgevraagde filenaam :Testje***txt[BAD]

Deze output krijg ik als het programma gelopen heeft en er zijn ook 2 bestandjes aangemaakt ....

Succes nog ...
Purple Dynamite
Steeds het laatste nieuws, interactiviteit, games, .....
Visit www.anderlecht-online.be !!!!
^ Reactie #19 geschreven door gs op zaterdag 28 mei 2005 om 22:13:23.
gs heeft nog geen avatar toegevoegd
Multiviteit: 11
  • Bewerken
  • Citeren
  • Reageren
  • Verwijderen
  • Waarschuw een crewlid
oeps, ik heb in die zip-file blijkbaar de compileerde class gestoken (eentje die ik via command line gecompileerd heb, dan lukt het wel maar is niet de bedoeling).

Kan je die schrijven.class eens deleten en opnieuw proberen?

normaal krijg je als je eenobject wil gebruiken toch een lijstje van mogelijke methoden, bv in dit geval al "ws_01." typt.

gs
  • Pagina
  • [1]
  • 2
  • RSS
  • Eerste ongelezen reactie
  • Plaats een reactie
  • Abonneer mij
  • Onderwerp sluiten